Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Schimbare de liderRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
29 Apr 2015

Liga 1: Schimbare de lider

Derbiul de clasament a precedat ”Derby de România”, iar Steaua a picat acest prim examen susținut în fața celor de la ASA Târgu Mureș pe Arena Națională.

Oaspeții au avut cele mai importante ocazii ale primei reprize, una începută în forță de ambele formații, care practică un joc de mare angajament fizic. Bumba este găsit bine cu o pasă peste fundașii centrali steliști, dar reluarea sa trimite balonul pe plasa de deasupra porții lui Arlauskis. Era minutul 7 și semnalul de alarmă pentru gazde fusese tras. La 10 minute distanță N'Doye șutează de la distanță, dar pe direcția portarului bucureștenilor, iar Voiculeț îl imită în minutul 23.Chipciu le dă replica un minut mai târziu, cu un șut puternic respins greu de Stăncioiu, dând semnul creșterii presiunii la poarta celor de la ASA. Golul apare surprinzător la cealaltă poartă, la o fază fixă, un corner de pe partea stângă a direcției de atac a târgmureșenilor. Mingea trimisă de Voiculeț la 6 metri depășește buchetul de jucători și ajunge la Zicu, scăpat din marcaj de Tănase, iar reluarea acestuia din prima scutură plasa porții lui Arlauskis.

În minutele de prelungire a reprizei Steaua are cea mai mare ocazie de gol la reluarea din întoarcere a lui Țucudean. După pauză Steaua pune presiune pe defensiva oaspeților, însă Varela, în două rânduri, Țucudean și Iancu, tot în două situații, irosesc ocazii prețioase. Pe măsură ce timpul trece scade și luciditatea ofensivă a steliștilor, care intră într-un ciclu de centrări fără orizont în careul oaspeților. ASA nu a contat în atac în această repriză secundă și s-a baricadat pe două linii pentru a stăvili avalanșa stelistă.

Meciul se încheie cu o nouă ratare din 6 metri a lui Varela, scorul final fiind Steaua – ASA 0-1 (0-1). Noul lider este ASA, cu două puncte în fața campioanei, iar ultimele 5 etape se anunță a fi extrem de interesante.

 

Steaua (antrenor Costel Gâlcă): Arlauskis - Râpă (min. 87 Vâlceanu), Varela, Toşca, Guilherme - Bourceanu (min. 60 Iancu), Prepeliţă - A. Popa, Chipciu, Tănase - Ţucudean

ASA (antrenor Liviu Ciubotariu): Stăncioiu - Feussi, M. Constantin, Bejan, Sepsi - N'Doye, G. Mureşan - Zicu (min. 78 Manolov), Voiculeţ, Bumba (min. 85 Goga) - Axente (min. 68 Hora)

Alte știri din Liga 1