Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Șapte goluri și rezultat istoric în CopouDragos Pascaneanu / SportPictures.eu
27 Sep 2020

Liga 1: Șapte goluri și rezultat istoric în Copou

FCSB suferă a doua înfrângere în această ediție de campionat după cinci etape scurse, înfrângere ce surprinde nu prin momentul în care vine, ci prin proporțiile scorului. Politehnica Iași, formație care înscrisese 5 goluri în anterioarele 4 etape, a perforat tot de atâtea ori poarta lui Straton în interval de o oră, iar veteranul Andrei Cristea și-a trecut în cont trei goluri împotriva formației pe care o ducea în optimile de finală ale Cupei UEFA cu o dublă contra Valenciei.

Cu o formulă de echipă în care Toni Petrea a optat să-i menajeze pe jucătorii abia scăpați de COVID-19, FCSB a deschis scorul în Copou prin Istrate în minutul 6 cu o lovitură de cap din centrarea excelentă a lui Panțîru de pe partea stângă. Bucuria oaspeților a durat două minute, Andrei Cristea finalizând cu un șut la colțul lung o combinație din interiorul careului cu Passaglia. Ieșenii exploatează degringolada din defensiva roș-albastră și în minutul 19 trec în avantaj după ce Cristea i-a întors serviciul lui Passaglia cu o pasă cu călcâiul ce l-a lăsat pe argentian singur cu Straton, apoi decarul gazdelor a mai înscris o dată reluând simplu din 7 metri centrarea pe jos a lui Bușu. Era minutul 22 și se preconiza un dezastru pentru trupa lui Petrea, care decide să arunce în luptă piesele grele, dar fără antrenamente în picioare. Miron, Olaru, Florin Tănase și Sergiu Buș iau locul lui Cană, Adrian Petre, Șut și Istrate, oaspeții capătă mai multă consistență, dar la începutul reprizei secunde tandemul Passaglia – Cristea lovește din nou în minutul 52. Argentinianul a executat o lovitură liberă și a pus balonul pe fruntea colegului său, care din 5 metri, nemarcat, nu l-a iertat pe Straton. O intrare imprudentă a lui Axinte asupra lui Olaru în careul ieșenilor a dus la acordarea unei lovituri de pedeapsă transformată de Florin Tănase, dar speranțele oaspeților s-au năruit în minutul 70, atunci când Calcan a înscris cu un șut simplu, la firul ierbii, de la 16 metri după o pasă primită de la Platini.

S-a încheiat 5-2, o victorie importantă pentru trupa pregătită de Daniel Pancu ce egalează la puncte, 9, formația vizitatoare, împreună cu care împarte locurile 3 și 4 în clasament.

 

Politehnica Iași – FCSB 5-2 (3-1)

Au marcat: A. Cristea (min. 8, 22 și 52), Passaglia (min. 19), Calcan (min. 70)/Istrate (min. 6), Fl. Tănase (min. 60 pen.)

Politehnica Iași (antrenor Daniel Pancu): Axinte - Onea, Mihalache, Baxevanos, Buşu - Vanzo (min. 88 F.Cristea), Breeveld (min. 53 De Iriondo), Passaglia (min. 88 Acka) - Soares, A. Cristea (min. 73 Zajmovic), Calcan (min. 88 Popadiuc)

FCSB (antrenor Anton Petrea): Straton - G. Enache, Cană (min. 28 Miron), Soiledis, Panţîru - Simion, Perianu (min. 46 Ov. Popescu), Şut (min. 28 Fl. Tănase) - Ad. Petre (min. 29 Olaru), Istrate (min. 29 Buş), Oct. Popescu

Alte știri din Liga 1