Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Șapte goluri în festivalul ofensiv de la PiteștiRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
14 Iul 2019

Liga 1: Șapte goluri în festivalul ofensiv de la Pitești

Avalanșă de goluri în Trivale, acolo unde FCSB a fost gazdă în partida cu FC Hermannstadt, ambele formații mizând pe cartea ofensivei și oferind spectatorilor un spectacol cu șapte reușite pe tabelă.

Cu Bălașa pe post de fundaș stânga și Mihai Roman mijlocaș ofensiv în flancul drept, cu Vînă intrat titular, FCSB a avut o formulă de echipă inedită și a avut nevoie de 20 de minute pentru a face pasul în ofensivă. Sibienii au jucat dezinvolt în startul de meci, Popovici l-a întins pe Vlad și l-a obligat să scoată în corner șutul său la vinclu, apoi Florinel Coman a preluat bagheta și a trecut la interpretarea personală a partiturii. Un șut de la 25 de metri ce a ratat ținta a fost urmat de golul din minutul 23, șeptarul roș-albaștrilor fiind angajat perfect în mijlocul careului de către Mihai Roman. Reușita a fost urmată de un assist de senzație în minutul 30 pentru Hora, o pasă pe poziție viitoare trimisă dintre trei adversari, vârful de atac executându-l pe portarul sibienilor Cristiano cu un șut pe jos. Oaspeții au redus din diferență în prelungirile primei reprize la o fază care nu anunța prea multe, Tsoumou reușind să pivoteze nestingherit și să trimită imparabil pentru Vlad după ce mingea a trecut milimetric printre Cristea și Planic.

Introdus în minutul 51, Man reușește să refacă diferența de două goluri de pe tabelă două minute mai târziu la prima atingere a balonului, însă Dandea îi readuce în cărți pe sibieni în minutul 57 cu o lovitură de cap lobată din 6 metri după o lovitură de colț. FCSB forțează desprinderea, Cristea lovește transversala cu un șut violent trimis din voleu în minutul 64, Vînă îl obligă pe Cristiano să scoată de pe linia porții lovitura sa de cap din minutul 77, apoi două minute mai târziu portarul sibienilor scoate in extremis șutul din întoarcere trimis de Florinel Coman. În cele din urmă golul cu numărul 4 al gazdelor a venit în minutul 80 după o lovitură de cap a lui Nedelcu. Un șut de pe loc al lui Tănase trimis de la 25 de metri l-a obligat pe Cristiano să respingă din plonjon de lângă bara din dreapta sa, apoi pe final de meci atenția s-a mutat în celălalt careu, acolo unde în al doilea minut de prelungiri arbitrul Horațiu Feșnic a dictat penalty la un presupus contact între Debeljuh și Nedelcu. Vlad a fost pe direcția balonului și a respins execuția lui Dâlbea, dar Debeljuh a reluat în plasă balonul centrat de Petrescu, ajuns primul la balon.

Partida s-a încheiat cu victoria la limită a celor de la FCSB, însă diferența din teren a fost mult mai clară, cu atât mai pregnantă în partea a doua a partidei în care trioul din linia mediană Vînă-Nedelcu-Tănase a accelerat jocul de o manieră încântătoare.

 

FCSB - FC Hermannstadt 4-3 (2-1)

Au marcat: Fl. Coman (min. 23), Hora (min. 30), Man (min. 53), Nedelcu (min. 80)/Tsoumou (min. 45+1), Dandea (min. 57), Debeljuh (min. 90+3)

FCSB (antrenor Bogdan Andone): Vlad - Belu, I. Cristea, Planic, Bălaşa - Vînă, L. Filip (min. 46 Nedelcu), Fl. Tănase - M. Roman (min. 51 Man), Hora, Fl. Coman (min. 85 Oaidă)

FC Hermannstadt (antrenor Costel Enache): Cristiano - Măţel, Dandea, Luchin, S. Popovici - Cordea, L. Dumitriu (min. 55 Petrescu), Dâlbea, Caiado - Tsoumou (min. 85 Debeljuh), Sîntean (min. 50 Yazalde)

Alte știri din Liga 1