Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Rețetă completă la Ploiești. FC Botoșani revine de la 0-2 și câștigăRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
04 Feb 2021

Liga 1: Rețetă completă la Ploiești. FC Botoșani revine de la 0-2 și câștigă

FC Botoșani a câștigat un meci nebun disputat la Ploiești în organizarea celor de la Chindia Târgoviște și reintră în zona locurilor de play-off.

Trupa pregătită de Marius Croitoru s-a văzut condusă în minutul 11 cu două goluri, primul din penalty, al doilea un autogol de antologie ce îl va urmări mult timp pe Hankic. Un duel între Florea și Papa petrecut în lateralul careului de 16 metri a fost judecat ca infracțiune a mijlocașului moldovenilor de către arbitrul Ovidiu Hațegan și Daniel Popa a transformat de la punctul cu var, pentru ca 5 minute mai târziu o pasă înapoi a lui Țigănașu s-a transformat în autogol după ce balonul a prins o brazdă chiar în fața lui Hankic și încercarea lui de preluare s-a transformat într-un luft. Așa a început cursa de urmărire a botoșenenilor, începută cu golul înscris de Fili în minutul 26 cu un șut din întoarcere din mijlocul careului în urma unei pase din flancul stâng a lui Țigănașu, care și-a răscumpărat astfel jumătate din greșeala de la autogol. Pauza găsește cele două formații la egalitate după ce în minutul 41 Ongenda și Keyta au combinat pe spații largi în defensiva gazdelor și cel din urmă a reluat din prima din zona punctului cu var. În partea a doua Chindia are două șanse de a înscrie prin Daniel Popa cu un șut din întoarcere în minutul 63 și Dumitrașcu un minut mai târziu cu un șut blocat de Rodriguez. FC Botoșani a dat lovitura în minutul 77 când în urma unei lovituri libere Chindriș s-a înălțat dintr-un buchet de jucători și a trimis cu capul din 6 metri surprinzându-l pe Aioani și a încheiat victorioasă partida.

Cele trei puncte câștigate duc echipa moldoveană pe locul 5 cu un total de 30 de puncte, în timp ce Chindia, cu a doua înfrângere consecutivă, coboară pe 7 cu 28 de puncte.

 

Chindia Târgoviște - FC Botoșani 2-3 (2-2)

Au marcat: D. Popa (min. 6 pen.), Ţigănaşu (min. 11 aut.)/Fili (min. 26), Keyta (min. 41), Chindriş (min. 77)

Chindia Târgoviște (antrenor Emil Săndoi): Aioani – Căpuşă, Piţian, Fomba, C. Dinu (min. 85 Yameogo) – M. Costea (min. 60 Diaz), V. Raţă, M. Dulca, Dumitraşcu – D. Popa, D. Florea (min. 77 Berisha)

FC Botoșani (antrenor Marius Croitoru): Hankic – Patache (min. 36 Braun), Şeroni, Chindriş, Ţigănaşu – Ongenda, J. Rodriguez, E. Papa – Croitoru (min. 10 Fili, min. 89 Holzmann), Al Mawas (min. 88 M. Roman), H. Keyta (min. 88 Târcoveanu)

Alte știri din Liga 1