Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Remiză esențială pentru FC BotoșaniRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
18 Mar 2021

Liga 1: Remiză esențială pentru FC Botoșani

Astra contribuie la menținerea suspansului în lupta pentru locurile de play-off după ce a remizat la Giurgiu cu FC Botoșani pe un teren îngreunat de ploaie.

Moldovenii, veniți după o serie de trei înfrângeri consecutive, aveau nevoie de un rezultat pozitiv pentru a-și menține poziția în top 6. După ce au tremurat la ocaziile lui Krpic, lovitură de cap în minutul 29 scoasă cu dificultate de Pap, și Răduț, tot cu o lovitură de cap în minutul 39 ce a trimis balonul în transversală, elevii lui Marius Croitoru au dat lovitura la prima ocazie importantă. În minutul 43 o lovitură liberă executată de Florescu aduce mingea în careul lui Lazar, Chindriș întoarce cu capul pentru Papa, care catapultează balonul sub transversală cu un șut cu exteriorul piciorului drept.

Conduși pe tabelă, giurgiuvenii s-au cantonat în jumătatea adversă în partea a doua a jocului. Raspopovic ratează șutul din 8 metri în minutul 55, Montini pătrunde în careu și finalizează cu un șut slab pe jos în minutul 59, apoi trei minute mai târziu Răduț șutează din colțul careului de 16 metri, dar fără intensitate și nu-i pune probleme lui Pap. David Bruno a ratat de două ori în aceeași fază în minutul 70, șut parat de Pap în primă instanță, apoi pe respingere fundașul stânga a trimis în plasa laterală. Lazar a gafat impardonabil în minutul 74 trimițând din câțiva metri în picioarele lui Papa, dar șutul din prima al autorului golului nu a prins cadrul porții. Egalarea a venit în minutul 79 după un corner, Montini reluând imparabil cu capul dintr-un buchet de jucători de la 6 metri, iar pe secundele de final oaspeții puteau da lovitura după acțiunea lui Mihai Roman încheiată cu pasă în buza porții, însă Stahl a fost bine plasat și a degajat în ultimul moment.

Remiza menține FC Botoșani pe locul 5 cu 38 de puncte, în timp ce Astra continuă să spere cu 36 de puncte, cu unul mai puțin decât vecina de clasament Academica Clinceni, ocupanta locului 6.

 

Astra Giurgiu - FC Botoșani 1-1 (0-1)

Au marcat: Montini (min. 79)/Papa (min. 43)

Astra Giurgiu (antrenor Eugen Neagoe): Lazar – Raspopovic, H. Sousa, Graovac, D. Bruno – Canadjija (min. 68 Crepulja), Boje Kane, Pahonţu (min. 6 Wuethrich, min. 55 V. Gheorghe) – Stahl, Krpic (min. 46 Montini), Răduţ

FC Botoșani (antrenor Marius Croitoru): Pap – Braun, Chindriş, Meleke, Holzmann – Papa, Florescu – Al Mawas, Ongenda (min. 72 Tarsa), Keyta (min. 72 Patache) – D. Croitoru (min. 15 Camara, min. 80 M. Roman)

Alte știri din Liga 1