Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Remiză cu schimb de amabilitățiRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
13 Sep 2019

Liga 1: Remiză cu schimb de amabilități

Două goluri, ambele marcate în proprie poartă au condus la o remiză în partida de la Călărași în care Academica Clinceni a jucat rolul de gazdă în prima partidă a etapei a 9-a în care au primit vizita celor de la Astra Giurgiu.

Ilfovenii au bifat o ocazie monumentală în minutul 9 atunci când Vojtus a reluat din cădere din mijlocul careului o centrare de pe partea stângă a lui Buziuc, dar balonul a trecut puțin pe lângă stâlpul din dreapta lui Kitanov. Dacă proprii atacanți nu reușesc să înscrie, Academica beneficiază de ajutorul fundașilor adverși: în minutul 32 la o fază prelungită de atac Achim a șutat în bară, iar balonul a ricoșat în piciorul lui Tamaș, aflat în cădere, și a intrat în plasă. Ghinionist, Tamaș reușește contraperformanța de a înscrie pentru a doua oară în propria poartă în cele patru partide în care a îmbrăcat tricoul Astrei de la revenirea sa din Israel. Pentru a-i alina amărăciunea, în primul minut al prelungirilor colegul său Budescu a executat cu mult efect un corner de pe partea stângă și l-a obligat pe Popescu să devieze în propria poartă și să restabilească egalitatea.

Partea a doua a meciului a fost mult mai puțin ofertantă, cu o singură ocazie clară de gol la lovitura liberă din minutul 88 executată de Barbu și scoasă de sub transversală de Kitanov. Până atunci, în minutul 75 giurgiuvenii au rămas în 10 după eliminarea lui Radunovic cu cartonaș roșu direct pentru fault din postura de ultim apărător și puteau termina în 9 dacă arbitrul Florin Andrei interpreta altfel faza în care i-a dat al doilea cartonaș galben lui Tounkara, care și-a scos tricoul în drum către schimbare, și îl putea elimina pe deplin justificat.

Academicienii și-au trecut în cont a treia remiză consecutivă și cu 6 puncte rămân pe locul 12, în timp ce Astra urcă pe locul 6 cu 12 puncte.

 

Academica Clinceni - Astra Giurgiu 1-1 (1-1)

Au marcat: Tamaș (min. 32 aut.)/Popescu (min. 45+1 aut.)

Academica Clinceni (antrenor Ilie Poenaru): Vâlceanu - Matei, Chatziterzoglu (min. 46 Răuţă), Patriche, Dobrescu - Achim (min. 69 Barbu), Şut, Cebotaru, A. Popescu (min. 57 Deretti) - Buziuc, Vojtus

Astra Giurgiu (antrenor Dan Alexa): Kitanov - Bruno, Graovac, Tamaş, Radunovic - Crepulja - Gheorghe, Simion, Răduţ (min. 46 Tounkara, min. 78 Dima), Budescu - Stahl (min. 26 Fl. Matei)

Alte știri din Liga 1