Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Remiză cu patru goluri la OvidiuRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
12 Aug 2019

Liga 1: Remiză cu patru goluri la Ovidiu

Meci extraordinar la Ovidiu între FC Viitorul și FC Botoșani, două echipe care au dovedit că sunt prea preocupate să joace un fotbal modern și să ofere spectacol pentru a-și pune problema că pot fi învinse. Încheiat la egalitate, jocul a recompensat în aceeași măsură ambele echipe, alegerea unei învingătoare fiind nedreaptă ținând cont de implicarea fiecărei combatante.

Gazdele au dominat startul de partidă și au solicitat penalty la intervenția portarului Hankic asupra lui Ganea din minutul 7, la un presupus henț al lui Papa un minut mai târziu, însă nu au primit decât în minutul 10 la împingerea lui Chindriş la Ganea. Eric a transformat de la punctul cu var și reușita, a cincea în cinci etape, îi aduce egalarea recordul lui Wesley cu 64 de goluri înscrise în Liga 1. Botoșenenii au trecut la cârma ostilităților și au avut o bară a lui Ofosu în minutul 21, apoi egalează șase minute mai târziu: Ongenda centrează perfect în careu pentru Papa, a cărui reluare este respinsă de Căbuz până la Ashkovski, care a împins balonul în plasă. Ofosu îl obligă pe Căbuz să respingă cu piciorul în minutul 32, iar prima repriză se încheie cu simularea lui Golofca în careul Viitorului, cea care îl determină pe arbitrul Marian Barbu să-i arate cartonașul galben.

Cravașați la pauză de Gică Hagi, fotbaliștii Viitorului încep mai bine repriza secundă cu șuturile lui Ganea și Gabi Iancu, ambele scoase cu greu de Hankic, și reușesc să treacă în avantaj în minutul 65 după finalizarea în doi timpi a lui Gabi Iancu a centrării lui Eric. Oaspeții au forțat egalarea și o obțin în minutul 81 prin același Ashkovski, oportunistul atacant macedonean apărând perfect în careul mic pentru a devia la colțul lung centrarea lui Ofosu. Partida crește în dramatism pe minutele de final și în al treilea minut de prelungiri Ciobanu șutează în transversală, apoi în faza imediat următoare Ofosu a tras puțin pe lângă poarta apărată de Căbuz.

S-a încheiat 2-2, o remiză cu multe goluri, în urma căreia Viitorul trece pe locul 2 cu 11 puncte, în timp ce FC Botoșani urcă pe 4 cu 9 puncte.

 

FC Viitorul - FC Botoșani 2-2 (1-1)

Au marcat: Eric (min. 12 pen.), G. Iancu (min. 65)/Ashkovski (min. 27 și 81)

FC Viitorul (antrenor Gheorghe Hagi): Căbuz - Mladen, Ţîru, Ghiţă, S. Filip (min. 60 Calcan) - Achim, Artean (min. 46 Ciobanu), Houri - Eric, G. Iancu, G. Ganea (min. 55 Boboc)

FC Botoșani (antrenor Marius Croitoru): Hankic - Haruţ, Miron, Chindriş, Holzmann - Rodriguez, E. Papa (min. 74 Florescu) - Ashkovski (min. 86 Piţian), Ongenda, Golofca (min. 90+2 Andronic) - Ofosu

Alte știri din Liga 1