Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Remiză cu patru goluri la AradCiprian Petcut / SportPictures.eu
11 Sep 2021

Liga 1: Remiză cu patru goluri la Arad

Meci de poveste pe „Francisc Neumann” între UTA și Rapid, două rivale care și-au împărțit reprizele și, la final, și punctele pentru a-și păstra ecartul pe podiumul competiției.

O atmosferă de zile mari în tribunele populate la maxim de suporterii celor două formații a fost încinsă și mai mult de apariția giuleștenilor în tricouri violet, culoarea eternei rivale a Bătrânei Doamne, Politehnica Timișoara. Stimulul vizual a funcționat pentru elevii lui Laszlo Balint, care au avut șansa de a deschide scorul în minutul 4 când Miculescu rămâne singur cu Moldovan și șutează pe jos din colțul careului mic, dar portarul oaspeților respinge cu piciorul de sub el. Giuleștenii au răsturnat raportul de forțe prin două goluri înscrise de ex-ul Albu în minutele 15 și 21, primul în urma unei lovituri de colț executată la 6 metri de Sefer, iar la cel de-al doilea cu un șut din unghi deviat nefericit de Vorobjovas. Lipsiți de prezența pe banca tehnică a lui Mihai Iosif, suspendat, giuleștenii puteau mări diferența pe tabelă prin același Albu, care a ratat hattrick-ul în minutul 27 când Iacob a parat lobul său.

După pauză UTA apare mai montată în teren și preia inițiativa. Voleul din cădere trimis de Benga în minutul 51 nu prinde cadrul porții, apoi două minute mai târziu Horațiu Moldovan respinge în corner lovitura de cap trimisă de Hora, iar în minutul 57 Hora trimite din nou cu capul, balonul îl depășește pe portarul giuleștean, dar lovește transversala. Ubbink îl întrebuințează pe Moldovan în minutul 60 cu o lovitură liberă executată din unghi, apoi urmează o perioadă în care defensiva oaspeților reușește să țină adversarul departe de careu. În minutul 82, însă, Hora reduce din handicap de la punctul cu var după ce a obținut un penalty la intervenția din spate a lui Dandea și tribuna explodează. Pe valul de încredere venit din partea suporterilor, UTA obține egalarea trei minute mai târziu la reluarea lui Antal din 6 metri a centrării venite din flancul stâng trimisă de Roger.

S-a încheiat 2-2, o remiză echitabilă ce menține Rapidul pe locul 2 cu 17 puncte și UTA pe 3 cu 15 puncte.

 

UTA - Rapid București 2-2 (0-2)

Au marcat: Hora (min. 82 pen.), Antal (min. 85)/Albu (min. 15 și 21)

UTA (antrenor Laszlo Balint): Fl. Iacob - Vukcevic (min. 66 Tomozei), Erico, Benga, Shliakov - Passaglia (min. 46 Hora), Vorobjovas - Ubbink, Miculescu, Roger - Dangubic (min. 70 Antal)

Rapid București (antrenor Mihai Iosif): H. Moldovan - Goge (min. 74 Moise), Săpunaru, Dandea, J. Morais - Carnat, Al. Albu, Crepulja, Sefer (min. 63 Pănoiu) - Ad. Bălan, Hlistei

Alte știri din Liga 1