Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Remiză cu nerviBogdan Danescu / SportPictures.eu
22 Apr 2017

Liga 1: Remiză cu nervi

CS U Craiova și Dinamo au oferit la Turnu Severin un meci fără prea multe reușite tehnice, cu patru goluri și nervi la final.

Nemec a creat prima fază periculoasă a partidei cu un șut în cros din interiorul careului respins în lateral de Calancea. Era minutul 7, iar șase minute mai târziu se produce deschiderea scorului, însă la cealaltă poartă. O lovitură liberă de la aproximativ 30 de metri este executată de Gustavo, care aruncă inspirat balonul în careu peste linia fundașilor dinamoviști, Cerniauskas ezită să iasă să-l blocheze pe Băluță. Atacantul oltenilor apucă să înțepe balonul și îl trimite peste portarul dinamovist către poarta goală și din spate apare Andrei Ivan care împinge balonul cu capul în plasă. După golul venit repede, elevii lui Gigi Mulțescu se mulțumesc să se apere și să taie inițiativele ofensive ale oaspeților, astfel încât ocaziile sunt foarte rare.

Dinamoviștii construiesc lent și fără prea multă ingeniozitate, ușurându-le misiunea oltenilor, care se văd egalați totuși în minutul 56. Imediat după șutul lui Rivaldinho care l-a întins pe Calancea, Nistor încearcă o nouă pasă pentru brazilian, dar balonul ajunge la Romera și spaniolul îl catapultează la vinclu de la limita careului de 16 metri. Egalarea le dă aripi dinamoviștilor, dar presiunea este surdă și golul doi apare pe fondul unei erori în defensiva olteană: Dumitraș luftează în careu și balonul centrat de Hanca ajunge la Nistor, care șutează din prima cu stângul la colțul lung și înscrie cu toată opoziția lui Calancea. Tensiunea crește în tabăra oltenilor și Mateiu vede cartonaș roșu direct pentru o intrare din spate la Nistor. Rămași în 10 oameni în minutul 88, misiunea părea imposibilă pentru gazde, mai ales că defensiva dinamovistă fusese întărită cu Maric, însă oltenii au atacat încrezători în șansa lor și au fost răsplătiți în al doilea minut de prelungiri. O șarjă în flancul drept a lui Băluță se încheie cu o centrare la care cei trei fundași centrali ai oaspeților nu au intervenit, iar Zlatinski a avut timp să preia, să se întoarcă, să-l dribleze pe Romera și să înscrie de la limita careului mic aducând un punct in extremis pentru echipa sa.

Se încheie CS U Craiova – Dinamo 2-2 (1-0), un egal ce nu folosește prea mult oltenilor, dar le pune o piedică oaspeților, care rămân la 4 puncte în urma liderului FCSB.

 

CS U Craiova (antrenor Gheorghe Mulțescu): Calancea – Dimitrov, Kelic, Barthe (min. 86 Măzărache), Bancu – Mateiu, Zlatinski, Dumitraş – Băluţă, A. Ivan, Gustavo (min. 71 Jazvic)

Dinamo (antrenor Cosmin Contra): Cerniauskas – Romera, Nedelcearu, Dielna, St. Filip – Mahlangu, Hanca (min. 89 Maric), Palic (min. 65 Busuladzic), D. Nistor – Rivaldinho, Nemec (min. 84 Bawab)

Alte știri din Liga 1