Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Recital Cernat, trei puncte pentru FC VoluntariRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
05 Aug 2016

Liga 1: Recital Cernat, trei puncte pentru FC Voluntari

Victorie cu goluri multe pentru FC Voluntari în partida de pe teren propriu cu FC Botoșani, o partidă în care veteranul Cernat a strălucit ca la 20 de ani. Moldovenii au venit la margine de București după un succes reconfortant pe teren propriu cu CFR Cluj obținut după ce clujenii i-au condus pe tabelă, iar acest lucru le-a dat încrederea că au o bună șansă în fața elevilor lui Florin Marin, care au pierdut prima partidă pe teren propriu contra celor de la Viitorul. La rândul lor, ilfovenii erau alimentați cu moral după acel 4-0 sec de la Chiajna și își doreau să-și confirme în primul rând lor că au capacitatea de a menține un ritm bun al rezultatelor.

Partida de pe arena ”Anghel Iordănescu” a început abrupt, cu două goluri marcate de gazde în interval de două minute, în minutele 6 și 7. Spahija a înscris primul cu o lovitură de cap din colțul careului de 6 metri după o centrare perfectă a lui Cernat, apoi decarul gazdelor ”recidivează” cu un nou assist în careul mic, de data aceasta pentru Ivanovici, după o incursiune pe partea dreaptă prin defensiva moldovenilor, încremenită în ghete. ”Ex-ul” nu a făcut decât să pună latul la pasa simplă a lui Cernat, care ar fi putut și el să înscrie, dar a dat dovadă de altruism. Cu două goluri la pasiv, botoșenenii acuză șocul și sunt victime sigure pentru gazde, care debordează pe teren. Cu toate acestea, Fulop găsește o execuție măiastră și de la limita careului de 16 metri îl învinge pe Bornescu cu o minge pusă cu mult efect la vinclul din stânga lui portarului ilfovean, golul putând candida fără probleme la titlul de cel mai frumos al campionatului care de abia a început. Era minutul 30, însă după numai două minute entuziasmul oaspeților s-a domolit în urma unei gafe de proporții a defensivei: Dimitrov a protejat balonul undeva la 22 de metri de poartă și l-a invitat pe Iliev să degajeze, dar Ivanovici a speculat momentul de indecizie și a furat balonul pentru a înscrie a doua oară în poarta fostei sale echipe.

Startul reprizei secunde aduce și golul 4 pentru gazde, la originea căruia a stat tot Cernat. Playmaker-ul ilfovenilor execută o lovitură liberă de la 35 de metri și pune mingea pe fruntea lui Novac, care o trimite în interiorul plasei laterale pe lângă stâlpul din stânga lui Iliev, fază la care apărarea lui FC Botoșani a reacționat din nou cu întârziere. În minutul 65 Cernat a fost aproape de a-și trece numele pe lista marcatorilor după ce s-a distrat cu adversarii direcți în careul oaspeților, dar șutul său care se îndrepta sub transversală a fost scos cu un reflex providențial de Iliev. Cu trei goluri avantaj, elevii lui Florin Marin au redus turația și le-au permis adversarilor să urce mai mult. Vașvari a fost aproape de a reduce din diferență în minutul 75 după un șut exploziv din lovitură liberă de la 25-30 de metri, dar Bornescu a reușit să respingă cu dificultate, iar trei minute mai târziu au izbutit să marcheze prin același Fulop cu un șut plasat la colțul lung trimis de la limita careului de 16 metri după o pasă primită de la Golofca.

S-a terminat FC Voluntari – FC Botoșani 4-2 (3-1), rezultat ce îi urcă provizoriu pe ilfoveni pe prima treaptă a clasamentului la două luni după ce luptau să se mențină în prima ligă.

 

FC Voluntari (antrenor Florin Marin): Bornescu - Filipov, Balaur, Spahija, Al. Coman - Moke, Novac - Popadiuc (min. 64 Căpăţână), L. Marinescu, Ivanovici - Cernat (min. 73 Ad. Bălan)

FC Botoşani (antrenor Leo Grozavu): Iliev - Dimitrov, Miron (min. 66 Ichim), Plămadă, Muşat - Fulop, Vaşvari, Bordeianu (min. 59 Greu) - Astafei, Matulevicius, Hergheligiu (min. 46 Golofca)

Alte știri din Liga 1