Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Răsplata vine când crezi până la finalRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
02 Sep 2018

Liga 1: Răsplata vine când crezi până la final

CFR Cluj se desparte de Toni Conceicao cu a treia înfrângere în 10 zile și prima suferită în campionat. Viitorul a înscris de două ori în ultimele cinci minute de joc și culege roadele încrederii sădite de Gică Hagi în mintea elevilor săi, punând încă un pumn de sare pe rana deschisă a echipei din Gruia.

Tânjind după alinare în urma eliminării dureroase din Europa League, gazdele clujene au pornit mai bine partida și au solicitat penalty la faza din minutul 14 în care Păun a fost blocat de Țîru la limita careului constănțenilor, dar arbitrul Ovidiu Hațegan a lăsat jocul să continue. Tot Păun a fost protagonistul fazei din minutul 21 când a preluat inițiativa și balonul din zona centrului terenului, a pătruns înspre careul advers și a șutat sănătos de la circa 25 de metri, balonul zguduind transversala. La cealaltă poartă Mățan a încercat imposibilul, a înșirat adversarii pe linia de fund și a șutat la colțul scurt, dar Jesus Fernandez a fost atent și a respins în corner. Pe final de repriză a fost rândul oaspeților să ceară lovitură de pedeapsă la ținerea evidentă de tricou a lui Djokovic la Mladen, însă nici de această dată Ovidiu Hațegan nu a arătat punctul cu var.

În schimb, Țucudean a deschis scorul în debutul reprizei secunde cu o lovitură de cap din 6 metri după o centrare de pe partea stângă a lui Păun. Reușita parcă a resetat jocul gazdelor, care s-au pierdut treptat, încrezători că reușita din minutul 54 le va fi de ajuns pentru a obține cele trei puncte. Nu a fost așa, pentru că elevii lui Gică Hagi au fost din ce în ce mai activi, cu ocazii bune la loviturile de cap ratate în minutele 77 de Voduț și 78 de Ianis Hagi. Egalarea a venit în minutul 86 cu o execuție de excepție a lui Voduț, un lob de la 35 de metri ce l-a surprins ieșit pe Jesus Fernandez, după ce tot el a interceptat un balon scăpat de sub control de Mureșan. Fundașul gazdelor a stat la baza fazei ce a adus golul egalării, înscris din penalty de Ianis Hagi în minutul 90+1. Un duel dintre Mureșan și Voduț în careul clujean a fost catalogat de Ovidiu Hațegan drept fault și a dictat lovitură de pedeapsă, decarul constănțenilor transformând fără emoții.

S-a încheiat CFR Cluj – Viitorul 1-2 (0-0), o înfrângere amară la despărțirea de Conceicao și a treia victorie pentru constănțeni ce acumulează acum 10 puncte.

 

CFR Cluj (antrenor Toni Conceicao): Jesus Fernandez - Peteleu (min. 57 Cr. Manea), Vinicius, Mureşan, Camora - Djokovic, Males, Ioniţă (min. 46 Tambe) - Mailat (min. 65 Costache), Ţucudean, Păun

FC Viitorul (antrenor Gheorghe Hagi): Buzbuchi - Mladen, Ţîru, Luchin, De Nooijer - Achim (min. 67 Voduţ), Băluţă, Vînă - I. Hagi, Drăguş (min. 79 Houri), Măţan (min. 56 Ciobanu)

Alte știri din Liga 1