Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Răpuși de dubla lui AlibecRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
08 Feb 2019

Liga 1: Răpuși de dubla lui Alibec

Astra a învins fără drept de apel Viitorul în prima partidă a etapei cu numărul 23 a Ligii 1 disputată pe arena ”Marin Anastasovici” din Giurgiu. O echipă ce nu înscrisese în ultimele patru etape a sosit pe terenul unei formații ce nu a cunoscut înfrângerea în ultimele 6 runde, trupa lui Costel Enache bifând 3 victorii și 3 remize.

Prima repriză a fost una controlată de gazde, cu o primă ocazie semnată de Begue în minutul 12, un șut din colțul careului mic care a trimis balonul pe lângă stâlpul de la colțul lung. Trei minute mai târziu Ianis Hagi se apropie periculos de buturile Astrei după ce a preluat bine o pasă lungă ce l-a găsit la limita careului de 16 metri, dar nu poate să-l învingă pe Lazar, revenit după ce a fost driblat de decarul constănțenilor. Llullaku trage pe jos, dar ratează de puțin cadrul porții lui Cojocaru, apoi Lazar este inspirat și respinge în corner șutul lui Casap trimis la firul ierbii. La doar un minut distanță Băluță ratează o pasă în careul Astrei și giurgiuvenii declanșează o acțiune de contraatac ce îi surprinde pe picior greșit pe constănțeni, fază la care balonul ajunge la Begue și șutul lobat al acestuia de la 20 de metri l-a învins pe Cojocaru. Era minutul 29 și Astra conducea cu 1-0, iar în minutul 43 problemele Viitorului devin și mai mari după eliminarea cu cartonaș roșu direct a lui Bas Kuipers după ce olandezul l-a călcat pe Begue.

Partea a doua a meciului începe cu două schimbări operate de Gică Hagi, Achim și Boboc intră în teren în locul lui Rivaldinho și De Nooijer, și albaștrii sunt mai incisivi în primele minute, însă Alibec face 2-0 în minutul 51 cu un șut din întoarcere după ce Băluță a sărit pe sub minge la centrarea în careul oaspeților, iar Boboc i-a oferit spațiu șeptarului Astrei. Fostul jucător al Viitorului reușește dubla în minutul 65 după o acțiune-fulger a giurgiuvenilor ce a dus balonul la Belu-Iordache în flancul drept, iar pasa acestuia în zona punctului cu var a fost reluată din prima de Alibec. Tentativa lui Drăguș din minutul 67 de a-l învinge pe Lazar nu a avut sorți de izbândă, apoi același Drăguș nu mai are resurse pentru a finaliza o acțiune dusă împreună cu Ianis Hagi în minutul 78. Până la finalul partidei am consemnat debutul la astrali al finlandezului Vahid Hambo, cel care a semnat ieri un contract de jucător cu clubul giurgiuvean.

S-a încheiat Astra Giurgiu – FC Viitorul 3-0 (1-0), o înfrângere usturătoare pentru constănțeni, răpuși de dubla ”ex-ului” Alibec. Astra face 35 de puncte și trece peste Viitorul care rămâne cu 34 de puncte.

 

Astra Giurgiu (antrenor Costel Enache): Lazar – Butean, Erico, Cestor, Belu-Iordache – Begue (min. 85 Vahid Hambo), Mrzljak, N. Roşu (min. 63 Romario Pires) – Llullaku – Alibec, Zoua (min. 76 Biceanu)

FC Viitorul (antrenor Gheorghe Hagi): Cojocaru – Mladen, Ţîru, Bas Kuipers, De Nooijer (min. 46 Boboc, min. 75 Iacob) – Artean, T. Băluţă, C. Casap – I. Hagi, Rivaldinho (min. 46 Achim), Drăguş

Alte știri din Liga 1