Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Rapid dă lovitura pe final la BotoșaniIonut Tabultoc / SportPictures.eu
22 Aug 2021

Liga 1: Rapid dă lovitura pe final la Botoșani

Startul în forță al Rapidului devine un marș, seria fără înfrângere și fără gol primit a giuleștenilor ajungând la 6 partide după victoria din deplasare cu FC Botoșani.

Partida a început cu o lovitură de cap a lui Racovițan (min. 6) prinsă de Horațiu Moldovan lângă stâlpul din dreapta sa și cu șutul lui Carnat (min. 17) trimis de la 25 de metri direct în brațele lui Pap. Gazdele, cu un plus în exprimarea ofensivă în special datorită prestației lui Ongenda, au fost aproape de a deschide scorul în minutul 31 după o dublă ocazie imensă. Mijlocașul francez i-a pasat ideal la limita careului de 16 metri lui Mihai Roman al cărui șut a fost respins cu piciorul de Moldovan, balonul ajunge la Fili și reluarea acestuia a fost deviată cu pieptul în corner de Belu-Iordache. Arbitrul Marcel Bîrsan i-a iertat pe botoșeneni de eliminarea lui Șeroni pe final de repriză, fundașul gazdelor fiind aproape de a lua al doilea cartonaș galben în interval de două minute, astfel încât repriza secundă începe la egalitate numerică pe teren.

În minutul 48 Moldovan blochează miraculos un șut al lui Mihai Roman din interiorul careului, apoi în minutul 55 Belu-Iordache pătrunde și trimite razant pe lângă stâlpul din dreapta lui Pap, iar în minutul 63 Ongenda îi pasează cu călcâiul lui Petkovski și șutul acestuia de la limita careului trece peste transversală. Cu toate schimbările operate de Marius Croitoru în formula de atac a gazdelor, giuleștenii sunt cei care controlează finalul de meci. Marocanul Marzouk a deschis scorul în minutul 84 cu o lovitură de cap din 6 metri de lângă Braun din centrarea lui Rareș Ilie, apoi tot el semnează assist-ul pentru conaționalul său Alami în al doilea minut de prelungiri, golul venind după ce Pap reușise într-o primă fază să-și blocheze adversarul.

Cu 16 puncte, Rapid trece pe locul secund cu trei lungimi peste adversarii lor din această seară, care completează podiumul clasamentului.

 

FC Botoșani - Rapid București 0-2 (0-0)

Au marcat: Marzouk (min. 84), Alami (min. 90+2)

FC Botoșani (antrenor Marius Croitoru): Pap – Braun, Racoviţan, Şeroni (min. 46 Chindriş), Ţigănaşu – E. Papa, Ed. Florescu (min. 86 Tîrcoveanu), Ongenda – Mateus (min. 77 Kage), M. Roman (min. 59 Jaja), R. Fili (min. 60 Petkovski)

Rapid București (antrenor Mihai Iosif): H. Moldovan – Belu-Iordache, Săpunaru, D. Grigore, J. Morais – R. Moise (min. 69 Alami), Crepulja (min. 89 Dandea), Al. Albu – Pănoiu (min. 46 R. Ilie) – Ad. Bălan (min. 69 Marzouk), N. Carnat (min. 59 Hlistei)

Alte știri din Liga 1