Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Răbufnire de orgoliu. Ieșenii smulg dramatic un punct la Sf. GheorgheBogdan Balas / SportPictures.eu
05 Feb 2021

Liga 1: Răbufnire de orgoliu. Ieșenii smulg dramatic un punct la Sf. Gheorghe

Un meci nebun între Sepsi OSK și Politehnica Iași disputat la Sf. Gheorghe a arătat că ultima clasată poate oferi spectacol atunci când atitudinea iese la rampă și jucătorii sunt motivați corespunzător.

Cu Andrei Cristea încă antrenor la distanță din cauza coronavirusului, ieșenii au început în trombă cu un super-gol marcat în minutul 2 de Vega cu un șut fabulos cu piciorul stâng de la aproximativ 25 de metri ce a catapultat balonul la vinclul din stânga lui Fejer. Gazdele, cu Leo Grozavu revenit pe bancă după ce a depășit episodul COVID-19, reușesc, însă, o revenire spectaculoasă. Întâi Lorand Fulop egalează dintr-un penalty transformat cu puțin noroc în minutul 17, acordat de arbitrul George Găman în urma unui henț al lui Onea, iar în minutul următor Golofca a driblat dezinvolt în careul oaspeților și a pus balonul pe fruntea lui Safranko, poziționat la bara a doua, și atacantul slovac a îndeplinit o formalitate ducând Sepsi OSK în avantaj. După assist-ul de la golul 2, Golofca își trece numele pe lista marcatorilor în minutul 42 după o pasă în adâncime primită de la Achachbar și un șut din marginea careului de 16 metri ce a trimis balonul sub transversală.

Lucrurile păreau să meargă din rău în mai rău pentru moldoveni, dar nu au capitulat. Brînză și-a salvat echipa de golul 4 în primul minut al reprizei secunde parând lovitura de cap din plonjon trimisă din mijlocul careului de Safranko, apoi Achachbar a trimis peste transversală dintr-o poziție foarte bună în minutul 65. Calcan reduce diferența în minutul 77 cu o bijuterie de voleu: o centrare de 30 de metri de lângă linia de aut de pe partea dreaptă îl găsește în partea opusă a careului, iar reluarea sa cu piciorul drept a trimis balonul la colțul lung, lângă stâlpul din stânga portarului Fejer. Încrezători în șansa lor, ieșenii au presat până în ultimele secunde ale prelungirilor când Gaitan a aruncat o minge în careu, Baxevanos și Calcan se încurcă unul cu altul, primul lovește defectuos balonul, dar din fericire Gaitan a urmărit faza și a reușit să trimită balonul în plasă, din alunecare, dintre doi fundași adverși.

Politehnica smulge un punct pe secundele de final și face 16, dar nu părăsește ultima poziție, în timp ce Sepsi OSK înregistrează a treia remiză consecutivă și cu 34 de puncte își securizează locul 4 cel puțin până etapa viitoare, când se va deplasa în Capitală pentru meciul cu Dinamo.

 

Sepsi OSK Sf. Gheorghe - Politehnica Iași 3-3 (3-1)

Au marcat: L. Fulop (min. 17 pen.), Safranko (min. 18), Golofca (min. 42)/Vega (min. 2), Calcan (min. 77), Gaitan (min. 90+4)

Sepsi OSK Sf. Gheorghe (antrenor Leo Grozavu): Fejer – Deligiannidis, Bouhenna, Ninaj, M. Ştefănescu – Achahbar (min. 71 Nouvier), Eder Gonzales, L. Fulop – Golofca (min. 75 Dumiter), Safranko, Petrila (min. 46 Tamas)

Politehnica Iași (antrenor Adrian Kerezsy): Brînză – Onea, R. Popa, Mihalache, Buşu – Moisa (min. 1 Vanzo, min. 64 Zajmovic), Gaitan, Passaglia – Popadiuc (min. 73 Calcan), Vega, D. Flores (min. 65 Baxevanos)

Alte știri din Liga 1