Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Puțin fotbal și remiză în duelul ultimelor clasateRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
14 Nov 2020

Liga 1: Puțin fotbal și remiză în duelul ultimelor clasate

Restanță din etapa a 9-a, partida disputată în Ștefan cel Mare între Dinamo și Astra Giurgiu nu a produs modificări în ierarhia Ligii 1, cele două combatante continuând să ocupe ultimele două poziții în clasament. Având ca numitor comun problemele financiare ce afectează bugetul și moralul jucătorilor, partida nu a fost una ofertantă din punct de vedere spectacular, fiind salvată de două execuții remarcabile, câte una pentru fiecare tabără.

În minutul 47 Valentin Gheorghe a recuperat balonul din gheata lui Aleix Garcia în jumătatea proprie de teren și l-a lansat în flancul stâng pe Budescu, care l-a depășit din preluare pe Ba și s-a îndreptat către limia de fund a terenului, de unde a centrat cu exteriorul la bara a doua pentru inițiatorul contraatacului, care a pus latul și a trimis balonul în plasă din interiorul careului mic. După numai 10 minute Dinamo a egalat prin foarfeca pe spate a lui Gueye din mijlocul careului ce a trimis mingea în plasă pe lângă stâlpul din stânga lui Popa, reușita venind la câteva minute după o mare ratare a lui Ba. Liber la 8 metri de poartă, fundașul central al lui Dinamo a trimis cu capul balonul în pământ și acesta a trecut peste transversală, fază la care portarul Popa era bătut. În afara golului lui Valentin Gheorghe, Astra a avut și singura ocazie a primei reprize: în minutul 18 Stahl a primit o pasă la limita careului mare de la Budescu, a driblat și a pătruns spre poartă pentru a șuta la colțul scurt, dar Mejias nu a fost surprins și a respins în corner. Echilibrul putea fi rupt în minutul 81 după o împingere clară în careul lui Dinamo a lui Ba asupra lui Azulay, dar arbitrul Andrei Chivulete a lăsat jocul să continue.

Așadar, o remiză chinuită, cu ambele formații rămase restante la capitolul fotbal, la fel ca și salariile pe care cluburile trebuie să le plătească.

 

Dinamo București - Astra Giurgiu 1-1 (0-0)

Au marcat: Gueye (min. 56)/V. Gheorghe (min. 47)

Dinamo București (antrenor Cosmin Contra): Mejias – Creţu (min. 7 Garcia), Puljic, Ba, Lopez – Sorescu, Anton (min. 81 Gol), Borja Valle, Camara (min. 66 Fabbrini) – Măgureanu (min. 66 Borcea), Gueye (min. 66 Nemec)

Astra Giurgiu (antrenor Eugen Neagoe): Popa – Bruno, Graovac, Găman, De Sousa (min. 63 Dima) – Răduţ (min. 76 Wuthrich), Crepulja, Canadjija, V. Gheorghe – Budescu (min. 90+3 Moise), Stahl (min. 63 Azulay)

Alte știri din Liga 1