Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Potop și lacrimi în Ștefan cel MareRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
21 Iun 2020

Liga 1: Potop și lacrimi în Ștefan cel Mare

Primul meci al celor de la Dinamo după îndelunga perioadă de întrerupere a campionatului și mult mai chinuitoarea perioadă de carantină ce i-a făcut să piardă două etape de la reluare a fost un adevărat chin pentru elevii lui Adrian Mihalcea, aflat la debutul său oficial pe banca ”câinilor roșii”.

Sepsi OSK Sf. Gheorghe, condusă de pe margine de fostul jucător dinamovist Leo Grozavu, a reușit să deschidă scorul în secunda 40 prin Safranko, cu prețul unei accidentări care putea fi serioasă. O centrare de pe partea stângă a lui Florin Ștefan a fost reluată în transversală de Ștefănescu, iar vârful de atac al oaspeților s-a înălțat și a trimis balonul cu capul în plasă din 2 metri, dar a recepționat o lovitură în figură din partea portarului Piscitelli. Putea fi 0-2 în minutul 4, dar Piscitelli a scos de sub transversală șutul lui Carnat, apoi gazdele au replicat în minutul 7 prin șutul din unghi al lui Sorescu la care Niczuly a fost la post și a respins. După minutul 20 zăgazurile cerului s-au rupt deasupra arenei din șoseaua Ștefan cel Mare și misiunea gazdelor s-a îngreunat în fața unei echipe atletice, care știe să joace cartea defensivei. Salvarea părea să le fi venit în minutul 38, atunci când Tincu iese țap ispășitor pentru o fază în care inițial Niczuly a greșit grav, iar Fabbrini a comis henț. Lansat în adâncime, Fabbrini i-a luat fața fundașului central al oaspeților și a fost lovit în mână și în piept de balonul degajat din apropiere de Niczuly, ieșit de pe linia porții. Ricoșat spre poartă, balonul a fost urmărit de Fabbrini, iar Tincu l-a tras de umăr și l-a împiedicat pe acesta să reia spre poarta goală. Arbitrul Sebastian Colțescu a indicat punctul cu var și i-a dat cartonaș roșu lui Tincu, situație în care soarele, care era ascuns în spatele norilor ce se revărsau deasupra stadionului, părea să iasă la figurat pe strada dinamoviștilor. A fost, însă, momentul în care Niczuly s-a hotărât să devină omul meciului și a început prin a para penalty-ul executat slab, pe mijlocul porții de Perovic.

Imediat după pauză oaspeții își trec în cont o ocazie bună la șutul lui Lorand Fulop deviat de Puljic, însă parat de Piscitelli, apoi gazdele asediază timp de un sfert de oră poarta lui Niczuly. Portarul lui Sepsi OSK parează șuturile lui Sorescu (min. 52 și 53) și Daniel Popa (min. 66) și este iertat de Lazăr la reluarea din careu din minutul 57 ce nu a prins cadrul porții. Pe măsură ce finalul de meci se apropia, oaspeții ieșeau din ce în ce mai curajos pe contraatac, iar la o fază petrecută în minutul 79 în careul lui Piscitelli Puljic îl atacă din lateral pe Ștefănescu și Colțescu consideră că fundașul gazdelor a atins prima dată piciorul adversarului și a acordat lovitură de la 11 metri. Vașvari execută impecabil și dublează avantajul pe tabelă, iar după numai 5 minute Florin Ștefan a făcut 0-3 după o intercepție la centrul terenului, o cursă până în careul dinamovist și un șut năprasnic la colțul lung. Abia în al treilea minut de prelungiri gazdele reușesc să penetreze plasa porții lui Niczuly prin Robert Moldoveanu, șut din interiorul careului, și îndulcesc puțin amarul înfrângerii.

Așadar, debut de coșmar pentru Mihalcea la cârma formației dinamoviste, care rămâne cu 17 puncte pe locul 13, direct retrogradabil, în timp ce Sepsi OSK face 23 de puncte și urcă până pe 8, la patru lungimi în urma liderului play-out-ului, FC Viitorul.

 

Dinamo București - Sepsi OSK Sf. Gheorghe 1-3 (0-1)

Au marcat: R. Moldoveanu (min. 90+3)/Safranko (min. 1), Vaşvari (min. 81 pen.), Fl. Ștefan (min. 86)

Dinamo București (antrenor Adrian Mihalcea): Piscitelli – Kostrna (min. 46 Kilyen), Puljic, R. Grigore, Sin – Mrzljak, I. Filip (min. 46 Montini) – Mihaiu (min. 31 V. Lazăr), Fabbrini, Sorescu (min. 82 R. Moldoveanu) – Perovic (min. 65 D. Popa)

Sepsi OSK Sf. Gheorghe (antrenor Leo Grozavu): Niczuly – Dimitrov (min. 54 Velev), Bouhenna, Tincu, Fl. Ştefan – Vaşvari, L. Kovacs (min. 54 Csiszer) – Carnat (min. 42 Celea), I. Fulop (min. 69 Karanovic), Ştefănescu – Safranko (min. 46 L. Fulop)

Alte știri din Liga 1