Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Politehnica învinge campioana la Botoșani Dragos Pascaneanu / SportPictures.eu
28 Oct 2019

Liga 1: Politehnica învinge campioana la Botoșani

Campioana se împiedică pentru a doua oară în trei partide și pierde o șansă importantă să se distanțeze la vârful clasamentului. Venită după o victorie chinuită la Rennes, CFR Cluj s-a deplasat la Botoșani pentru jocul cu Politehnica Iași, formație care nu a mai simțit gustul victoriei de la deplasarea cu FCSB de la jumătatea lunii august și era în pierdere de viteză în cursa pentru play-off.

Tot din luna august data și ultima victorie a clujenilor în deplasare, dar Dan Petrescu, nevoit să folosească în această seară a doua garnitură a echipei, a dat impresia că a găsit formula câștigătoare, iar în minutul 10 Costache a deschis scorul după ce Rondon a trimis cu capul balonul în transversală. Ieșenii au replicat pein Andrei Cristea cu un șut puternic din interiorul careului în minutul 15, dar pe direcția lui Arlauskis, apoi după respingere balonul ajunge la Horșia care trage peste transversală. Zece minute mai târziu Rondon profită de o gafă a fundașilor ieșeni și scapă singur cu Târnovanu, dar portarul iese în afara careului și a respins din picioarele atacantului clujenilor, apoi în minutul 42 Costache trimite cu călcâiul din 6 metri și putea face dubla cu o execuție rarisimă. Până la pauză Passaglia își încearcă norocul cu un șut de la 25 de metri ce prinde gazonul și îl surprinde pe Arlauskis intrând în plasă, egalarea venind la momentul oportun pentru ieșeni.

În partea a doua a jocului clujenii au scăpat cu fața curată la faza din minutul 69 la care Loshaj a ratat întâlnirea cu balonul centrat de Popadiuc pe linia careului de 6 metri, apoi în minutul 76 Gallego alege o finalizare curajoasă după o pătrundere în careu din flancul drept și îl surprinde din nou pe Arlauskis cu un șut cu ristul plin la colțul scurt. A fost golul victoriei pentru Politehnica, moldovenii acumulând 21 de puncte și depășind la golaveraj FCSB pentru a se instala pe locul 6, ultimul de play-off.

 

Politehnica Iași - CFR Cluj 2-1 (1-1)

Au marcat: Passaglia (min. 45), Gallego (min. 76)/Costache (min. 10)

Politehnica Iași (antrenor Mihai Teja): Târnovanu - Cabral (min. 46 Gallego), Mihalache, Diallo, Bădic - Passaglia, Loshaj - Popadiuc (min. 79 Devesa), Breeveld, Horșia (min. 66 F. Cristea) - A. Cristea

CFR Cluj (antrenor Dan Petrescu): Arlauskis - Susic, Vinicius, Pașcanu, Camora - L. Aurelio (min. 65 Deac), Hoban, Păun - Costache (min. 78 Bordeianu), Rondon, Pereira (min. 64 Golofca)

Alte știri din Liga 1