Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Play-off-ul începe cu o remizăIonuț Tabultoc / SportPictures.eu
29 Feb 2020

Liga 1: Play-off-ul începe cu o remiză

FC Botoșani a smuls primul punct pe teren propriu în istoria întâlnirilor cu FCSB după un joc extrem de animat în primele 45 de minute.

În fața unui public numeros, moldovenii au deschis scorul după numai 5 minute de joc prin jucătorul-cheie din angrenajul lui Marius Croitoru, croatul Dugandzic. Cel care a înscris până astăzi patru goluri în patru partide s-a înălțat perfect de lângă Nedelcu și de la 6 metri a reluat cu capul în plasă balonul centrat de pe partea dreaptă de Rodriguez și perspectiva părea roz pentru echipa gazdă. Man și-a readus adversarii cu picioarele pe pământ în minutul 12 cu un dribling scurt ce îl prinde pe călcâie pe Țigănașu și un șut frumos din colțul careului de 16 metri la care Hankic a plonjat inutil, iar ex-ul Miron putea duce FCSB în avantaj în minutul 21 dar lovitura sa de cap a fost trimisă pe direcția portarului gazdelor. Elevii lui Marius Croitoru au avut un gol anulat corect de Ovidiu Hațegan pe motiv că botoșenenii au executat o lovitură liberă când jucătorul faultat era încă întins pe teren, apoi Crețu (min. 26 și 32) și Panțîru (min. 27) au avut intervenții decisive, iar în minutul 34 Bălgrădean reține în doi timpi șutul lui Papa. Finalul de repriză le aparține roș-albaștrilor cu o ocazie rarisimă a lui Adrian Petre, o reluare din 6 metri pe lângă cu toată poarta goală, apoi în primul minut al prelungirilor Olaru, angajat în adâncime de Man, îl execută simplu pe Hankic și duce FCSB în avantaj.

În partea a doua Dugandzic își face din nou datoria în minutul 52 reluând în plasă balonul respins în față de Bălgrădean în urma unui șut al lui Keyta, apoi Florinel Coman l-a întrebuințat pe Hankic la o lovitură liberă bătută lângă stâlpul de la colțul scurt. Miron este blocat de Chindriș în minutul 65 la șutul său din 7 metri, Florin Tănase nu este atent patru minute mai târziu și bâlbâie un balon trimis stângaci înapoi de Haruț, iar în minutul 76 Keyta își încearcă șutul, însă Bălgrădean este la post. Ultima ocazie a partidei i-a aparținut lui Moruțan, șut de la distanță parat de Hankic, și partida s-a încheiat la egalitate, rezultat ce convine liderului CFR Cluj, aflat acum la 2 puncte avans față de FC Botoșani și la 3 de FCSB.

 

FC Botoșani - FCSB 2-2 (1-2)

Au marcat: Dugandzic (min. 5 și 52)/Man (min. 12), Olaru (min. 45+1)

FC Botoșani (antrenor Marius Croitoru): Hankic - Haruţ, Chindriş, Şeroni, Ţigănaşu - E. Papa, J. Rodriguez - Ashkovski (min. 90+1 Patache), Carlone (min. 46 Florescu), Keyta - Dugandzic (min. 54 Holzmann)

FCSB (antrenor Bogdan Vintilă): Bălgrădean - Creţu, Miron, Nedelcu, Panţîru (min. 90 Ad. Popa) - Olaru, Ov. Popescu, Fl. Tănase - Man, Ad. Petre (min. 46 Oaidă), Fl. Coman (min. 74 Moruţan)

Alte știri din Liga 1