Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Penalty transformat și victorie pentru rezervele clujeneFlaviu Buboi / SportPictures.eu
28 Iul 2019

Liga 1: Penalty transformat și victorie pentru rezervele clujene

Cu o garnitură remaniată din dorința lui Dan Petrescu de a-și menaja titularii pentru returul cu Maccabi Tel Aviv din UEFA Champions League, CFR Cluj a câștigat la limită, dintr-un penalty pe minutele de final partida cu Dinamo.

Convulsiile din rândul clubului din Capitală sunt accentuate de rezultatul din această seară, jocul aflându-se în continuare în suferință. Formația din Gruia a dominat cele 90 de minute și a beneficiat și de șanse de gol oferite de ezitantul portar Piscitelli, așa cum au fost cele din minutele 21 și 31, prima după o ieșire inoportună dintre buturi și o nesincronizare cu Sin de care nu a putut profita Luis Aurelio, iar cea de-a doua la o minge boxată imprecis ce a trimis balonul direct pe fruntea lui Păun, însă balonul a căzut pe plasa porții. Cestor a avut o ocazie bună în minutul 26, lovitură de cap ce a trecut razant cu stâlpul din stânga portarului dinamovist în urma unui corner, în timp ce oaspeții au apărut periculos în careul lui Arlauskis în minutul 57 atunci când Bajan a reluat cu capul din 6 metri, cu pământul centrarea din corner a lui Robert Moldoveanu, însă balonul a trecut peste transversală. Șapte minute mai târziu Piscitelli iese din nou la rampă cu o degajare imprecisă până la Mailat, al cărui șut de la limita careului l-a respins apoi până la Costache, care nu a reușit să reia pe cadrul porții.

Soarta partidei a fost decisă de intervenția imprudentă a lui Filip, care l-a lovit în piept cu piciorul pe Cestor, iar arbitrul Florin Chivulete a indicat punctul cu var. Omrani a executat și a transformat cu toate că Piscitelli a fost pe direcția balonului, iar până la final nu s-a mai întâmplat nimic notabil în afara eliminării lui Mailat pentru al doilea cartonaș galben primit în minutul 88.

O victorie ”italiană”, specialitatea casei în mandatele lui Dan Petrescu, îi plasează pe cei de la CFR Cluj temporar pe primul loc cu 7 puncte, în timp ce Dinamo rămâne cu 0 în dreptul punctelor și al golurilor marcate.

 

CFR Cluj - Dinamo 1-0 (0-0)

Au marcat: Omrani (min. 82 pen.)

CFR Cluj (antrenor Dan Petrescu): Arlauskis - Butean, Mureşan, Cestor, Peteleu - Hoban, Itu (min. 46 Omrani), L. Aurelio - M. Pereira (min. 63 Mailat), Costache, Al. Păun (min. 90 Burcă)

Dinamo (antrenor Eugen Neagoe): Piscitelli - Moura, Bejan, Grigore, Sin - Mrzljak (min. 46 Bru), Răuţă, I. Filip  (min. 85 D. Popa) - Sorescu, Montini, R. Moldoveanu (min. 78 Mihaiu)

Alte știri din Liga 1