Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Patru goluri și spectacol agreabil la OvidiuRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
19 Ian 2021

Liga 1: Patru goluri și spectacol agreabil la Ovidiu

FC Viitorul și FCSB au încheiat la egalitate cel mai disputat meci al începutului de an, un rol important pentru calitatea spectacolului jucându-l și gazonul impecabil la cele -4 grade câte erau la ora meciului.

”Vioara întâi” a jocului a fost formația vizitatoare, elevii lui Toni Petrea preluând inițiativa încă de la fluierul de start al partidei și Florinel Coman a semnat primul șut pe poartă în minutul 3, dar Cojocaru a respins de la colțul scurt balonul trimis din voleu de șeptarul roș-albaștrilor din colțul careului mic în urma centrării lui Ovidiu Popescu. Portarul gazdelor a avut șansă în minutul 6 când Iulian Cristea a reluat din cădere exact pe direcția mingea centrată din corner de Olaru, apoi două minute mai târziu FCSB cere penalty în urma unui henț al lui Dussaut neobservat de arbitrul Istvan Kovacs. Presiunea continuă la poarta Viitorului și în minutul 13 Florin Tănase a trimis al treilea șut pe poartă al oaspeților, dar deoarece nu și-a făcut bine pașii reluarea sa nu a avut intensitate și Cojocaru a prins fără emoții. Prima ieșire în atac a gazdelor a adus și primul gol al partidei, în urma unui penalty acordat pentru intrarea neglijentă a lui Cristea cu mâna peste umărul lui Mățan. Cel care a transformat a fost Cosmin Matei și Viitorul a trecut în avantaj pe tabelă din minutul 18, însă FCSB revine în atac și Man șutează de la 25 de metri puțin pe lângă poartă în minutul 34, apoi cinci minute mai târziu a fost rândul lui Olaru să trimită un șut cadrat, dar Cojocaru a prins la colțul scurt.

La zece minute de la startul reprizei secunde FCSB obține egalarea tot dintr-un penalty, Mladen agățându-l cu piciorul pe Octavian Popescu și oprindu-i pătrunderea impetuoasă în careu. Florin Tănase îl imită pe Matei și transformă în același colț al porții, iar reușita dă aripi roș-albaștrilor care se aruncă furibund în atac. Viitorul speculează și încearcă să dea lovitura pe contraatac, dar un ofsaid la Luckassen duce la anularea golului înscris de acesta în minutul 62, apoi Vlad are o paradă spectaculoasă trei minute mai târziu la lovitura de cap a lui Mladen. După ce în startul partidei a avut acea preluare pasibilă de penalty la centrarea lui Ovidiu Popescu, Dussaut reușește contraperformanța să înscrie în propria poartă după o fază similară și o preluare nefericită pe abdomen a balonului. Avantajul pe tabelă al oaspeților a durat doar trei minute, Ely Fernandez estabilind egalitatea în minutul 73 cu un șut de la limita careului pe traiectoria căruia s-a interpus Miron și l-a păcălit pe Vlad, plecat deja pe partea stângă. Dominarea FCSB continuă, dar fără alte mari ocazii de gol în afara unui șut din 7-8 metri al lui Vînă la care Dobrosavlevici s-a aruncat ca la hochei și a respins balonul.

Remiza face ca diferența dintre FCSB și CFR să fie minimă, 38 de puncte față de cele 37 ale clujenilor, în timp ce Viitorul se menține pe locul 7 cu 22 de puncte, la două lungimi în urma formației de pe ultimul loc de play-off, Chindia Târgoviște.

 

FC Viitorul - FCSB 2-2 (1-0)

Au marcat: C. Matei (min. 18 pen.), E. Fernandez (min. 73)/Fl. Tănase (min. 56 pen.), Dussaut (min. 70 aut.)

FC Viitorul (antrenor Mircea Rednic): Cojocaru - Dussaut, Mladen, Dobrosavlevici, Boboc - C. Matei (min. 73 Babunski), Artean, Ciobanu (min. 79 R. Benzar) - Ely Fernandes, Luckassen (min. 85 Pitu), Măţan (min. 69 G. Ganea)

FCSB (antrenor Anton Petrea): Vlad - Ov. Popescu (min. 74 Creţu), Cristea, Miron, Radunovici - Olaru (min. 46 Buziuc), Şut (min. 69 Vînă), Oct. Popescu (min. 69 Perianu) - Man, Fl. Coman, Fl. Tănase

Alte știri din Liga 1