Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Palida consolareRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
21 Oct 2018

Liga 1: Palida consolare

Universitatea Craiova a reușit să pună capăt perioadei de 16 ani fără victorie în meciurile de pe teren propriu cu FCSB chiar într-o zi neagră pentru fanii Craiovei Maxima. Tragica veste a decesului lui Ilie Balaci a creat un șoc emoțional atât suporterilor, cât și jucătorilor, iar momentul a devenit și mai sumbru în minutul 8 al întâlnirii, atunci când Kelic a înscis un autogol în momentul în care întreg stadionul aștepta întreruperea jocului pentru a marca simbolic cu o ploaie de flori lacrimile tribunei la plecarea dintre noi a celui mai iubit purtător de tricou cu numărul 8 din istoria fotbalului oltean.

A fost prima ocazie a partidei venită după o centrare bună a lui Man ce l-a găsit pe Florinel Coman în partea stângă a careului pe direcția de atac, iar șutul său a fost respins de Pigliacelli în picioarele lui Kelic de unde a intrat în plasă. În minutul 34 Florin Tănase a șutat în cros cu exteriorul și balonul a trecut puțin pe lângă stâlpul din dreapta lui Pigliacelli, apoi trei minute mai târziu șutul lui Gnohere din careul mic a fost blocat de Donkor.

După pauză oltenii intră montați să obțină victoria și fac primul pas în minutul 50 prin Koljic, golgheterul oltenilor finalizând cu un șut la colțul lung după ce a apărut perfect în spatele fundașilor oaspeți pentru a trimite din cădere balonul pasat inspirat de Bărbuț. Paradoxal, după o primă repriză foarte bună FCSB a ieșit total din joc și le-a permis gazdelor să treacă în avantaj în minutul 73 când Fedele, nemarcat la 20 de metri, a catapultat balonul în plasă lângă stâlpul din dreapta lui Bălgrădean. Arbitrul Marcel Bîrsan a dictat în minutul 88 penalty pentru gazde la hențul făcut de Junior Morais pe linia porții, dar Koljic este ghicit de Bălgrădean și portarul roș-albaștrilor a reușit să respingă balonul.

S-a încheiat Universitatea CraiovaFCSB 2-1 (0-1), o palidă consolare a oltenilor într-o zi dureroasă pentru tot fotbalul românesc.

 

Universitatea Craiova (antrenor Devis Mangia): Pigliacelli - Martic, Donkor, Kelic - Bărbuţ (min. 65 Meza Colli), Fedele, Mateiu, Bancu - Mihăilă (min. 85 Burlacu), Koljic, Mitriță (min. 90+5 Tiago)

FCSB (antrenor Nicolae Dică): Bălgrădean - Benzar, Planic, Filip, Jr. Morais - Ov. Popescu (min. 60 Teixeira), Nedelcu - Man, Fl. Tănase (min. 46 Moruţan), Fl. Coman (min. 76 Rusescu) - Gnohere

Alte știri din Liga 1