Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Oltenii suferă prima înfrângereRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
23 Oct 2020

Liga 1: Oltenii suferă prima înfrângere

Seria invincibilității liderului Universitatea Craiova a fost stopată pe ”Ion Oblemenco” de Academica Clinceni, o echipă compactă care a profitat aproape la maximum de oportunitățile ce i s-au ivit.

În startul partidei elevii lui Bergodi au scăpat fără gol în secunda 43 doar datorită tinereții lui David Morar, jucătorul de 16 ani nereușind să trimită mingea în plasă din câțiva metri după ce în prealabil Mitran respinsese aproape de linia porții balonul trimis prea încet de Codrea, mijlocașul Academicii driblându-l în prealabil pe Piscitelli. Faza a pornit de la o pasă filtrantă trimisă perfect de Rusescu, jucător care a arătat că se simte bine în postura de număr 10 și la faza golului din minutul 57. Atunci Rusescu a preluat balonul la 25 de metri și a trimis în dreapta, la limita careului de 16 metri pentru Cascini, care a șutat la firul ierbii învingându-l pe Piscitelli. Demn de remarcat este faptul că în această fază Rusescu a beneficiat de ajutorul a patru colegi, toți aflați pe linia careului de 16 metri, doar trei fundași ai gazdelor fiind intercalați între ei. A fost o fază în care defensiva juveților a plătit tribut pentru că nu a reacționat rapid la balonul pierdut undeva în flancul stâng al defensivei de Bancu, o singură greșeală fiind decisivă pentru stabilirea rezultatului final al partidei.

Elevii lui Cristiano Bergodi nu au găsit drumul spre gol în această seară, una tristă pentru toată suflarea fotbalistică, nu numai cea olteană, în care au intrat în teren cu tricouri cu chipul ”minunii blonde”, plecate prea devreme dintre noi în urmă cu doi ani. ”De la 8 la ∞” scria pe bannerul adus în teren de Cicâldău, Nistor și colegii, care s-au chinuit în van să puncteze pe tabelă în fața unei defensive bine organizate. Acka a reluat din foarfecă laterală în minutul 7 în urma unui corner executat de Cicâldău, apoi Dobrescu a suflat balonul din fața lui Nistor în minutul 11, pentru ca în minutul 34 Vâlceanu să respingă în transversală balonul trimis puternic cu capul de Baiaram. Ultima ocazie a primei reprize i-a aparținut lui Andrei Ivan, cap din plonjon de la 6 metri din centrarea lui Vătăjelu, apoi în minutul 55 Baiaram a trimis din unghi pe lângă poartă dintr-o situație foarte bună. După primirea golului, Baiaram a ratat o ocazie imensă în minutul 71 reluând cu capul din careul mic mult pe lângă poartă un balon centrat din corner la bara a doua la care Vâlceanu nu a intervenit, spre surpriza atacantului gazdelor. Șase minute mai târziu Tudorie îl imită dintr-o poziție similară în urma centrării lui Ofosu, iar ultima ocazie a partidei a venit tot în urma unei lovituri de cap, Bălașa trimițând cu pământul din mijlocul careului, dar Vâlceanu s-a întins și a scos în lateral.

Așadar, Universitatea înregistrează prima înfrângere și le lasă o portiță deschisă celor de la CFR Cluj și FCSB să se apropie la doar trei puncte în urma lor.

 

Universitatea Craiova - Academica Clinceni 0-1 (0-0)

A marcat: Cascini (min. 57)

Universitatea Craiova (antrenor Cristiano Bergodi): Pigliacelli – Mitran (min. 18 Vătăjelu), Bălașa, Acka, Bancu – Nistor, Bic (min. 60 Căpățînă), Cicâldău – Baiaram, Mamut (min. 60 Tudorie), A. Ivan (min. 60 Ofosu)

Academica Clinceni (antrenor Ilie Poenaru): Vâlceanu – Pashov, Jutric, Gardoș (min. 89 Bilali), Dobrescu – Cebotaru, Cascini – Cordea, P. Petrescu (min. 17 Chunchucov), D. Morar – Rusescu (min. 80 L. Dumitriu)

Alte știri din Liga 1