Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Oltenii smulg primul punct la BotoșaniIonut Tabultoc / SportPictures.eu
18 Aug 2019

Liga 1: Oltenii smulg primul punct la Botoșani

Universitatea Craiova sparge gheața și obține primul punct în deplasare pe terenul celor de la FC Botoșani la capătul unui meci de foarte bună factură.

Fără Hervin Ongenda în teren și nici pe banca de rezerve, moldovenii au reușit cea mai rapidă deschidere de scor din acest campionat, Golofca schimbând tabela în secunda 28 cu o scăriță peste Pigliacelli după un un-doi cu Papa. Oltenii au replicat prin șutul lui Alexandru Ioniță din minutul 11, respins în primă instanță de Pap și apoi balonul reținut cu ajutorul fundașilor săi, apoi Cicâldău execută puțin peste transversală o lovitură liberă de la 25 de metri. În cele din urmă oaspeții egalează în minutul 29 prin Bancu, autorul unui șut din voleu în urma unei centrări de pe partea dreaptă a lui Martic ce a depășit toată defensiva gazdelor.

Moldovenii reușesc să se apropie periculos în minutul 52 la verticalizarea lui Golofca, dar șeptarul nu mai poate pune forță în șutul său de la 20 metri după o cursă din jumătatea proprie de teren, iar la faza imediat următoare fundașii botoșeneni puteau să își înscrie un autogol, Holzmann degajând de la 2 metri de linia porții în Chindriş, însă balonul s-a îndepărtat de poarta lui Pap. Ashkovski a șutat din unghi în minutul 67, dar fără a prinde cadrul porții lui Pigliacelli, apoi pe minutele de final asistăm la două ocazii importante la poarta oaspeților. În primul minut al prelungirilor o lovitură liberă de la 17 metri executată de Rodriguez este respinsă de zid până la Cîmpanu, iar voleul acestuia a fost degajat de pe linia porții de Mateiu, pentru ca un minut mai târziu Andronic să șuteze din interiorul careului direct în brațele lui Pigliacelli, ieșit la 6 metri.

S-a încheiat 1-1, a patra remiză pentru FC Botoșani și prima pentru olteni, ambele echipe acumulând câte 10 puncte în clasament.

 

FC Botoșani - Universitatea Craiova 1-1 (1-1)

Au marcat: Golofca (min. 1) / Bancu (min. 29)

FC Botoșani (antrenor Marius Croitoru): Pap - Haruţ, Miron, Chindriş, Tigănaşu (min. 46 Holzmann) - Papa, J. Rodriguez - Ashkovski, Golofca (min. 78 Andronic), Ed. Florescu - Ofosu (min. 66 Cîmpanu)

Universitatea Craiova (antrenor Corneliu Papură): Pigliacelli - Martic, Kelic (min. 46 Bălaşa), Acka, Bancu - Ivanvov, Mateiu, Cicâldău - Al. Ioniţă (min. 68 Bărbuţ), Markovic (min. 29 M. Roman II), Mihăilă

Alte știri din Liga 1