Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Oltenii înving greu după ce Pigliacelli a parat un penaltyRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
23 Aug 2019

Liga 1: Oltenii înving greu după ce Pigliacelli a parat un penalty

În fața a aproximativ 12.500 de spectatori prezenți pe ”Ion Oblemenco”, Universitatea Craiova a reușit să-și treacă în cont victoria în partida în care a primit replica Astrei Giurgiu la capătul unui joc în care oaspeții au avut câteva șanse bune de a înscrie.

Prima a fost chiar în propria poartă la reluarea imprecisă a lui Graovac a centrării lui Bărbuț, dar Kitanov a fost atent și a reținut balonul. În minutul 19 Valentin Gheorghe a profitat de spațiile mari dintre liniile oltenilor și a pătruns nestingherit până la limita careului mare și a șutat, dar balonul a trecut o palmă pe lângă stâlpul din dreapta lui Pigliacelli, apoi două minute mai târziu Tounkara a primit în careul gazdelor și a șutat după ce a pivotat, însă balonul trimis de el l-a nimerit pe Bălașa. La poarta oaspeților Martic și-a încercat norocul în minutul 23 cu un șut cu pământul respins de Kitanov, dar atenția s-a mutat în celălalt careu în minutul 35, atunci când arbitrul Horațiu Feșnic a indicat punctul cu var după duelul dintre Pigliacelli și Valentin Gheorghe. Desemnat executant, Răduț nu l-a putut învinge pe portarul gazdelor, care a ghicit partea pe care va executa și a parat.

În startul părții secunde Răduț a mai ratat o ocazie imensă, poate de trei puncte pentru Astra, la scurt timp după ce Kitanov a scos acrobatic un șut la colțul lung al lui Mihai Roman: pe acțiunea de contraatac declanșată, mijlocașul giurgiuvenilor a trecut în cascadă de Acka, Bălașa, Martic și apoi de Pigliacelli, dar nu a reușit să trimită din colțul careului mic în poarta goală. După ce le-a trecut glonțul pe la ureche în două rânduri, olteni reușesc să deschidă scorul în minutul 68 cu un șut din unghi trimis de Bancu sub transversală după ce a primit nemarcat în careu balonul centrat perfect de Cicâldău. Portarul bulgar al Astrei a mai avut două intervenții bune la șuturile lui Ioniță și Mihăilă și a păstrat neschimbată tabela, însă colegii săi din atac nu au mai putut pune în pericol buturile gazdelor mai ales după schimbarea lui Răduț.

Universitatea urcă pe locul 3 cu 13 puncte, în timp ce Astra rămâne pe locul 8 cu 8 puncte.

 

Universitatea Craiova - Astra Giurgiu 1-0 (0-0)

Au marcat: Bancu (min. 68)

Universitatea Craiova (antrenor Corneliu Papură): Pigliacelli - Martic, Bălaşa, Acka, Bancu - Ivanov, Mateiu, Cicâldău - Bărbuţ (min. 55 Al. Ioniţă), Markovic (min. 30 M. Roman II), Mihăilă

Astra Giurgiu (antrenor Dan Alexa): Kitanov - David Bruno, Graovac, Tamaş, Radunovic - V. Gheorghe, G. Simion, Crepulja, R. Grecu (min. 15 Begue) - Răduţ (min. 64 Biceanu) - Tounkara (min. 77 Fl. Matei)

Alte știri din Liga 1