Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: O jumătate de surpriză la GiurgiuRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
10 Iul 2015

Liga 1: O jumătate de surpriză la Giurgiu

Astra a pornit poticnit noua ediție de campionat, cu un egal pe teren propriu cu fosta echipă condusă de actualul tehnician al giurgiuvenilor, Concordia Chiajna. Se pare însă că Marius Baciu a știut să regleze mecanismul echipei ilfovene astfel încât aceasta să funcționeze în alți parametri decât cei pe care îi cunoștea Marius Șumudică.

Acest lucru s-a văzut încă din startul meciului, când oaspeții au evoluat cu dezinvoltură în ofensivă punându-i probleme lui Lung junior prin Răducanu și Purece în primele 10 minute ale partidei. Giurgiuvenii s-au regrupat și i-au forțat pe oaspeți să treacă în defensivă, ratând o serie de ocazii la șuturile lui De Amorim, Boldrin și lovitura de cap a lui Oros. Adrian Cristea echilibrează balanța ocaziilor punctând și la impresia artistică cu un șut în diagonală din afata careului care l-a forțat pe Lung junior să respingă dintr-o paradă pe cât de frumoasă pe atât de eficientă. A fost preambulul deschiderii scorului, aceasta producându-se în minutul 45 după ce Purece îl execută pe Lung junior cu un șut din interiorul careului. Nu a fost însă rezultatul pauzei, deoarece în al treilea minut de prelungiri Budescu i-a dat replica lui Cristea și a marcat un gol de kinogramă cu un șut din lovitură liberă trimis direct la vinclu.

Mai mult, imediat după pauză, în minutul 48 Oros le duce pe gazde în avantaj înscriind cu capul din centrarea lui Budescu. Era minutul 48, iar după șapte minute Oros trece de la extaz la agonie, fiind ultimul care a atins mingea centrată dintr-o lovitură liberă de ilfoveni, deviere lui fiind decisivă pentru a înscrie un autogol ce egala tabela. Răducanu a fost aproape de a răsuci cuțitul în rană în minutul 61, când a șutat peste poartă după ce l-a culcat pe Geraldo cu un dribling la marginea careului gazdelor. În disperare de cauză, Astra se aruncă în atac și ratează prin Enache o dublă ocazie în minutul 68, Matache fiind ”vinovat” pentru păstrarea rezultatului pe tabelă ciu două intervenții consecutive. Portarul Concordiei salvează din nou în minutul 82, de data aceasta la șutul lui Budescu, dar cea mai mare ocazie îi aparține lui Boldrin, care a ezitat o secundă să șuteze din interiorul careului singur cu Matache, de ajuns pentru unul dintre fundașii oaspeților să devieze în corner șutul brazilianului.

Scorul final Astra – Concordia 2-2 (1-1) nu mulțumește gazdele, dar arată în schimb o echipă a Chiajnei determinată, capabilă să speculeze orice indecizie a adversarului.

 

Astra Giurgiu (antrenor Marius Şumudică): Lung jr. - Oros, Geraldo Alves, Găman, Morais - Boldrin, Lovin (min. 63 Florea), Seto - De Amorim (min. 63 Teixeira), Enache - Budescu

Concordia Chiajna (antrenor Marius Baciu): Matache - Serediuc (min. 66 Bărboianu), Tincu, Mamele, Bucurică - Pană, Giurgiu - Purece (min. 76 Constantinescu), Adrian Cristea, Cristescu - Răducanu (min. 71 Dina)

Alte știri din Liga 1