Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Nu e pentru cine se pregătește...Mircea Rosca / SportPictures.eu
28 Mai 2015

Liga 1: Nu e pentru cine se pregătește...

Toată atenția și toate comentariile din această săptămână se concentrau pe prestația ieșenilor în partida cu Steaua și se punea problema dacă roș-albaștrii vor reuși să înfrângă rezistența elevilor lui Nicolo Napoli. Poate doar fanii Oțelului se gândeau că după ultima partidă jucată la Galați favoriții lor vor încerca să încurce pe ASA în meciul de la Târgu Mureș.

Și pe măsură ce meciul se derula, și aceștia își pierdeau speranța, mai ales după ce Bumba a debordat în ofensiva târgmureșenilor în prima jumătate de oră. Raidurile sale în careul lui Abraham încheiate cu finalizări inedite nu au adus golul mult așteptat de suporterii care au populat până la refuz tribunele stadionului din Târgu Mureș. A fost nevoie de un fault mai mult decât clar la același Bumba pentru ca arbitrul Marcel Bîrsan să acorde penalty și Gabi Mureșan să deschidă scorul. Cernat încearcă să rezolve problema egalării imediat după fluierul de repunere a balonului de la centru, dar șutul său de la centrul terenului a fost respins cu greu de Stăncioiu. Dialogul dintre cei doi continuă la trei minute distanță, de această dată șutul lui Cernat fiind trimis de la 30 de metri.

După pauză și după rezolvarea problemei tehnice legate de instalația de nocturnă ce a prelungit pauza cu 5 minute, ritmul partidei a scăzut și gălățenii încep să iasă din propria jumătate de teren. Ei dau lovitura care a amuțit tribuna în minutul 68. Tudorie a reluat cu capul perfect, din unghi, centrarea din lovitură liberă a lui Cernat, după care gazdele revin furibunde în atac. Ratările de pe final ale lui Goga, Voiculeț și Gabi Mureșan au fost un preambul al loviturii de grație dată la cealaltă poartă de Helder Tavares, care a marcat golul victoriei gălățenilor după o pasă primită de la Ruben Brigido.

Era ultimul minut al prelungirilor și s-a terminat ASA Târgu Mureş - Oţelul 1-2 (1-0). Oțelul a coborât Steaua, dar a și suit-o pe locul campioanei după această victorie total neașteptată ce a frânt visurile mureșenilor. Stăncioiu și colegii săi au asistat triști pe teren la spectacolul de papelitos și artificii, pregătit pentru ei, dar savurat de la distanță de noua campioană.

 

ASA (antrenor liviu Ciobotariu): Stăncioiu - Hanca (min. 81 N'Doye), Constantin, Bejan, S. Ilie - Mureşan, Gorobsov - Zicu (min. 70 Goga), Voiculeţ, Bumba - Manolov (min. 22 Axente)

Oţelul (antrenor Florin Marin): Abraham - Solomou (min. 46 Grădinaru), Sissoko, Miron, Dan Popescu - Helder, Cucu (min. 80 Tătar), Mauricio - Iorga, Cernat, Tudorie (min. 90 Stoian)

Alte știri din Liga 1