Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Nemec decide derby-ul IlfovuluiGheorghe Fluster / SportPictures.eu
13 Aug 2021

Liga 1: Nemec decide derby-ul Ilfovului

Etapa cu numărul 5 a Ligii 1 a fost deschisă de partida de pe arena „Anghel Iordănescu” dintre FC Voluntari și Academica Clinceni. Veniți să încerce să rupă seria partidelor fără punct câștigat, elevii lui Ilie Poenaru au întâlnit o formație mult mai bine închegată, care și-a găsit un golgheter ce îi poate da mai puține emoții la finele sezonului regulat în comparație cu sezoanele anterioare. 

Contrar cutumei că primul sfert de oră este al gazdelor, Academica a avut două ocazii importante în acest interval. Patriche a plasat o lovitură de cap în minutul 8 chiar în brațele lui Popa după un corner bătut la bara a doua, apoi două minute mai târziu Cioiu a primit o pasă cu călcâiul în mijlocul careului de la Vellios, însă nu a putut lovi corect balonul și Popa a ieșit și a reținut. Gazdele au ieșit din tranșee în minutul 14 când Fulop a încercat un șut cu efect de la limita careului mare, însă balonul a trecut puțin pe lângă vinclul de la colțul lung. Repriza a continuat într-o notă de echilibru, cu Voluntari care a crescut treptat presiunea, iar oaspeții devenind mai crispați din dorința de a nu greși.

Imediat după pauză Nemec a ieșit la rampă și și-a făcut datoria de golgheter. După o lovitură de cap în minutul 46 dintr-o poziție incomodă, respinsă de Ureche în corner de sub transversală, din cornerul rezultat cehul a reușit să lovească mai bine balonul dintr-o poziție similară, din colțul careului mic, și l-a învins pe portarul oaspeților care nu a putut de această dată să respingă balonul. Tamaș putea face 2-0 în minutul 61, dar lovitura sa de cap a lovit transversala, apoi a fost rândul Academicii să lovească transversala 7 minute mai târziu, autor Cascini, tot cu capul, în urma unei centrări din lovitură liberă. Până la final Merloi a mai executat o lovitură liberă pe direcția lui Ureche (min. 86), iar la cealaltă poartă Achim a reluat cu capul puțin peste transversală după un moment în care Armaș l-a derutat pe Popa (min. 89).

FC Voluntari obține a doua victorie din 5 etape, în timp ce Academica rămâne singura echipă fără punct obținut în startul de sezon.

 

FC Voluntari - Academica Clinceni 1-0 (0-0)

A marcat: Nemec (min. 47)

FC Voluntari (antrenor Liviu Ciobotariu): M. Popa - Ricardinho, Tamaş, Armaş, Al. Vlad - L. Fulop (min. 60 Tavares), Droppa, Raţă (min. 83 Costin) - Marcelo (min. 83 Achim), Nemec (min. 72 Paraschiv), I. Gheorghe (min. 72 Merloi)

Academica Clinceni (antrenor Ilie Poenaru): Ureche - Fl. Achim, Jutric, Patriche, Pîrvulescu - Moulin, Cascini (min. 76 Chandarov) - Longher, Cioiu, De Amorim (min. 65 Omoh) - Vellios (min. 76 Dumitrache)

Alte știri din Liga 1