Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Mitriță păstrează toate punctele la CraiovaRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
10 Mar 2018

Liga 1: Mitriță păstrează toate punctele la Craiova

Un meci de uzură, cenușiu în marea sa parte, a fost aprins pe final de un gol reușit de gazde pe noul ”Ion Oblemenco”. Pentru prima partidă a sa din play-off, CS Universitatea Craiova a primit replica Astrei Giurgiu, echipă care avea nevoie de un rezultat pozitiv pentru a se menține în lupta pentru un loc pe podium. Din acest motiv, elevii lui Edi Iordănescu au abordat o partitură defensivă și au lăsat inițiativa gazdelor, care însă în numeroase rânduri au fost incomodate de calitatea gazonului.

De aceea, fazele fixe au fost importante pentru olteni, așa cum a fost lovitura liberă din minutul 18 executată de Mitriță pe direcția lui Iliev, portarul oaspeților boxând în lateral. Și fundașii giurgiuveni își fac datoria cu brio, Erico da Silva respingând din fața unui adversar centrarea trimisă din flancul drept în careul mic de Kelic. Era minutul 21 și a urmat o perioadă în care lupta surdă de la mijlocul terenului a predominat, singura ”floricică” fiind reluarea acrobatică a lui Gustavo din minutul 35. Prima replică a oaspeților a apărut în minutul 41 la o incursiune individuală a lui Florentin Matei pe aripa stângă încheiată cu o centrare din apropierea liniei de fund deviată de Tiago și prinsă de sub transversală de Mitrovici.

Mitriță semnează în minutul 49 prima ocazie după pauză cu un șut de la 16 metri direct în brațele lui Iliev, în minutul 64 șutul lui Martici este scos de Erico da Silva de pe linia porții, apoi în minutul 69 Băluță este blocat și obligat să trimită pe lângă poartă din 6 metri după o centrare de pe stânga a lui Zlatinski. Partida se scurgea către un 0-0, dar Mitriță a apărut la întâlnirea cu centrarea lui Mateiu și din cădere a împins balonul în plasă. Era minutul 82 și până la final nu am mai notat decât un șut peste transversală a lui Culda în minutele de prelungiri.

CS U Craiova – Astra 1-0 (0-0) este rezultatul final ce urcă echipa olteană pe locul secund cu 29 de puncte.

CS U Craiova (antrenor Devis Mangia): Mitrovici - R. Popa, Kelici, T. Ferreira - Martici, A. Santos (min. 80 Mateiu), Zlatinski, Briceag - Bărbuţ (min. 53 Băluţă), Gustavo (min. 75 Burlacu), Mitriţă

Astra Giurgiu (antrenor Edi Iordănescu): Iliev - Belu, Bejan, Erico da Silva, Al. Stan – T. Seto (min. 83 Moise), Mrzljak - Buş, V. Gheorghe (min. 89 Culda), Fl. Matei - Vera Urko (min. 66 Abang)

 

Meciul zilei din play-out s-a desfășurat la Chiajna și s-a încheiat cu o remiză ce le nemulțumește pe gazdele de la Concordia. După ce au deschis scorul prin Marc în minutele de prelungiri ale primei reprize, ilfovenii au jucat repriza secundă în superioritate numerică în fața celor de la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, dar au irosit cu seninătate mari ocazii de gol. Acestea s-au răzbunat în prelungirile partidei, când Ghinga a înscris un gol de kinogramă din foarfecă pe spate ce a trimis balonul la vinclu după ce a lovit pământul.

Scor final Concordia – Sepsi OSK 1-1 (1-0), al doilea rezultat de egalitate înregistrat în play-out.

Alte știri din Liga 1