Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Medieșenii iau 10 puncte în ultimele patru meciuriValentin Macrea / SportPictures.eu
24 Ian 2021

Liga 1: Medieșenii iau 10 puncte în ultimele patru meciuri

Victorie la limită pentru Gaz Metan la Mediaș în partida contra celor de la Politehnica Iași, formația de pe ultimul loc al clasamentului Ligii 1.

Ieșenii știu că orice pas greșit îi va costa scump în play-out și s-au aruncat în atac în partida din această seară, Passaglia având o bună șansă de a deschide scorul în minutul 9 cu un șut frumos din afara careului și boxat de Pleşca. Continuarea lui Zajmoic cu un nou șut respins de portarul gazdelor a fost anulată de poziția de ofsaid a vârfului de atac al moldovenilor. Gazdele au schimbat pentru prima oară tabela în minutul 20 după un contraatac declanșat de Chamed cu o pasă lungă în cros pentru Horșia la marginea careului, apoi centrarea acestuia la bara a doua în careul mic a fost reluată simplu cu capul în plasă de Nițu. La numai trei minute distanță Valente primește din aut în colțul careului de 16 metri, îl întoarce pe Frăsinescu și trece pe lângă Baxevanos pentru a încheia faza cu un șut la vinclul de la colțul scurt fără a-i lăsa vreo șansă de a respinge lui Brănescu. Ieșenii puteau reduce diferența în minutul 45 după centrarea în careul mic a lui Onea, dar Zajmovic a ratat întâlnirea cu balonul, și s-au mai apropiat periculos de poarta lui Pleșca la jumătatea reprizei secunde.

În minutul 63 Duranovic a preluat bine în centrul careului o pasă lungă a lui Francisc Cristea și a șutat din întoarcere, însă Baco a deviat puțin, dar decisiv balonul în corner, apoi două minute mai târziu Onea a șutat puternic la colțul lung de la 16 metri și a ratat de puțin ținta. Gazdele revin în avanposturi și Nițu trage în Brănescu din poziție de unu la unu în minutul 68, iar cinci minute mai târziu Ronaldo Deaconu, dintr-o poziție similară cu cea a lui Nițu, șutează în rădăcina barei de la colțul scurt. Ze Manuel trage pe direcția lui Brănescu în minutul 74 și portarul oaspeților reține, la fel ca în minutul 82 când după un corner Baco a trimis fără intensitate către buturile ieșene. Imediat după aceea elevii lui Daniel Pancu izbutesc să reducă din diferență prin Djuranovic cu o reluare simplă, din prima din centrul careului a pasei trimise de pe linia de fund de Onea. Speranțele renasc pentru ei, dar în afara unei reluări ratate a lui Baxevanos din 6 metri după o centrare din flancul stâng în minutul 88 nu au mai avut mari ocazii de gol.

Gaz Metan ia toate cele trei puncte și cu un total de 23 urcă pe locul 9, iar Politehnica rămâne pe ultimul loc cu 15 puncte.

 

Gaz Metan Mediaș - Politehnica Iași 2-1 (2-0)

Au marcat: Nițu (min. 20), Valente (min. 23)/Djuranovic (min. 83)

Gaz Metan Mediaș (antrenor Jorge Costa): Pleşca – Butean, Baco, Yuri, Trif – Alceus, Francisco Junior (min. 61 R. Deaconu) – Horşia (min. 46 Ze Manuel), Chamed (min. 86 Pambou), Valente – Niţu (min. 77 P. Costea)

Politehnica Iași (antrenor Daniel Pancu): Brănescu – Onea, Baxevanos, Frăsinescu (min. 46 Cana), Buşu – F. Cristea (min. 77 Gaitan), R. Popa, Passaglia (min. 28 Mihalache) – Vanzo (min. 46 Djuranovic), Zajmovic, Popadiuc (min. 77 Mensah)

Alte știri din Liga 1