Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Mecanismul FCSB s-a „gripat”Alexandru Veres / SportPictures.eu
14 Feb 2021

Liga 1: Mecanismul FCSB s-a „gripat”

FCSB suferă a treia înfrângere consecutivă cu 0-1 după un meci cu FC Hermannstadt la Mediaș în care elevii lui Toni Petrea au evoluat fără consistență ofensivă, iar sibienii s-au impus după un penalty contestat.

În minutul 11 Bagaric cade în careul mic după un contact cu portarul Vlad, însă reluările au arătat că decizia arbitrului Cătălin Popa este discutabilă. Cu toate acestea, Romario Pires pune balonul pe punctul cu var și îl învinge pe Vlad pentru a-i duce pe sibieni în avantaj pe tabelă, nesperat sau cel puțin nesperat de repede pentru suporterii lor. FCSB se cantonează în atac, dar fără multe idei tactice, singurele momente notabile fiind fazele fixe, așa cum a fost lovitura liberă din minutul 28 executată de Moruțan și reluată cu capul peste transversală de Șut sau cornerul din minutul 35 la care Miron a solicitat penalty. Sibienii ies calculat în atac și sunt surprinși și ei de inerția din defensiva roș-albastră, ca în faza din minutul 38 în care Aias i-a pasat lui Bagaric printre fundașii adverși, dar croatul nu l-a putut învinge pe Vlad din postură de unu la unu.

Vlad a avut șansă și în minutele 47, când Belu-Iordache a reluat cu latul de la 10 metri pe centrul porții o centrare trimisă de Sântean din flancul stâng, și 51, la șutul din întoarcere de la 20 de metri al lui Petrescu. În minutul 56 a fost rândul sibienilor să ceară penalty la o fază în care Sântean a fost protagonist, dar de această dată decizia „centralului” a fost de a lăsa jocul să continue. FCSB presează pe final de meci, Figueiredo reține în doi timpi șutul lui Coman din lovitură liberă (min. 65), Buziuc are un gol anulat pentru poziție de ofsaid (min. 68), Olaru nu primește penalty pentru un contact superficial cu Opruț (min. 72), iar Buziuc trimite mult peste poartă rămas singur cu Figueiredo (min. 77). Karanovic are o execuție slabă din colțul careului mic în minutul 79 și mai mult îi pasează balonul lui Vlad, pentru ca în minutul 86 Nedelcu să trimită periculos cu pământul de la 30 de metri și îl obligă pe Figueiredo să respingă cu dificultate în corner.

Jocul se încheie fără alte faze importante și FCSB suferă o a doua înfrângere consecutivă în campionat după cea din urmă cu o săptămână, oferindu-le încă o șansă celor de la CFR Cluj să preia șefia clasamentului.

 

FC Hermannstadt - FCSB 1-0 (1-0)

A marcat: R. Pires (min. 13 pen.)

FC Hermannstadt (antrenor Liviu Ciobotariu): Figueiredo – Măţel, Matricardi, I. Stoica (min. 67 Scarlatache), Opruţ – Romario Pires, Aosman (min. 74 Karanovic) – Belu-Iordache (min. 74 Alhassan), P. Petrescu, Bagaric – Sîntean (min. 63 Elbers)

FCSB (antrenor Anton Petrea): Vlad – Ov. Popescu, Miron (min. 80 Creţu), I. Cristea (min. 46 Nedelcu), Radunovic (min. 46 Panţîru) – Moruţan (min. 65 Buziuc), Ad. Şut (min. 65 Oaidă), D. Olaru – Oct. Popescu, Fl. Tănase, Fl. Coman

Alte știri din Liga 1