Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Man și Tănase aduc încă trei puncte pentru liderRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
22 Ian 2021

Liga 1: Man și Tănase aduc încă trei puncte pentru lider

FCSB trece cu calm de FC Voluntari pe Arena Națională și își trece în cont trei puncte importante contra echipelor ”mici”, cele care pot decide prin prestațiile lor campioana.

Veniți după două înfrângeri fără gol marcat, ilfovenii puteau profita de relaxarea defensivei gazdelor în minutul 17 când au legat mai multe pase în flancul drept și în careul lui Vlad, dar șutul lui Mailat a fost blocat de Cristea și balonul a ricoșat în Oaidă, care a degajat. Ilfovenii au solicitat penalty la un presupus henț la Oaidă, dar arbitrul Florin Andrei a lăsat jocul să continue. FCSB construiește dezinvolt în jumătatea adversă, dar marile ocazii de poartă au întârziat să apară și abia în minutul 24 o fază fixă, o lovitură liberă executată de Man, îi oferă lui Cristea șansa de a trimite cu capul puțin pe lângă poartă. Deschiderea de scor s-a produs în minutul 37 la o fază în care Octavian Popescu l-a deschis inteligent pe Oaidă la marginea careului, iar după o pătrundere până la linia de fund a acestuia a fost urmată de o pasă în centru pentru Man, care l-a învins pe Lavin cu un șut pe jos. Trei minute mai târziu Florinel Coman se joacă prea mult cu mingea printre fundașii oaspeți și Costin i-a suflat balonul în momentul șutului, astfel încât la cabine se intră cu diferență minimă pe tabelă.

În minutul 61 Man încearcă o foarfecă din 6 metri, dar alege să o facă cu piciorul stâng într-o poziție în care poate era mai potrivită varianta lovirii cu piciorul drept din întoarcere, apoi șase minute mai târziu Octavian Popescu se evidențiază din nou cu o pasă filtrantă pentru Olaru, care șutează în umărul lui Lavin și balonul iese în corner. În minutul 70 Achim îl faultează în careu pe Tănase și după o scurtă negociere cu Man, decarul FCSB a pus balonul la punctul cu var și a transformat pentru 2-0. Până la final consemnăm debutul în echipa FCSB a lui Gabriel Fulga, 16 ani, și la șutul puțin peste transversală, din centrul careului, al lui Olaru. Pe secundele de final relaxarea îi costă pe cei de la FCSB când Ovidiu Popescu provoacă un penalty după ce îl lovește pe Jefte Betancor și tot jucătorul spaniol al celor de la FC Voluntari transformă de la punctul cu var și stabilește scorul final.

FCSB face 41 de puncte, cu patru mai multe decât CFR Cluj, în timp ce FC Voluntari rămâne pe locul 14 cu 15 puncte, tot atâtea câte au ultimele două clasate, FC Argeș și Politehnica Iași, ambele cu un joc mai puțin disputat.

 

FCSB - FC Voluntari 2-1 (1-0)

Au marcat: Man (min. 37), Fl. Tănase (min. 71 pen.)/Jefte Betancor (min. 90+3 pen.)

FCSB (antrenor Anton Petrea): Vlad - Ov. Popescu, I. Cristea, Miron (min. 73 Creţu), Radunovic - Oaidă (min. 46 Olaru), Şut, Fl. Tănase - Man, Fl. Coman, Oc. Popescu (min. 83 Fulga)

FC Voluntari (antrenor Bogdan Andone): Rodriguez - C. Costin, C. Achim, Armaş, Briceag - Ricardinho (min. 73 Tavares), Borţoneanu, A. Ivanov (min. 89 Ilie) - Mailat (min. 33 I. Gheorghe), Al. Stoica (min. 46 Jefte Betancor), Lopes (min. 46 Angelov)

Alte știri din Liga 1