Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Man rezolvă singur victoria FCSB cu FC ArgeșRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
20 Sep 2020

Liga 1: Man rezolvă singur victoria FCSB cu FC Argeș

Mutat la Giurgiu pe ”Marin Anastasovici” de acțiunea de refacere a gazonului de pe Arena Națională, meciul dintre FCSB și FC Argeș a suscitat interesul iubitorilor sportului balonul rotund. Indiferent dacă erau fanii uneia dintre cele două combatante sau ai rivalelor lor, microbiștii așteptau cu interes să-i vadă la lucru pe ”eroii de la Zenta” în fața unei echipe nou promovate în Liga 1.

Cu Straton între buturi la 24 de ore de la încorporarea sa în rândurile sale și cu un fundaș central de meserie, Cană, rechemat de urgență de la Farul, FCSB a pornit foarte bine partida contra piteștenilor și Man își trecuse deja dubla în interval de zece minute. Prima sa reușită a venit în minutul 13 cu un șut de la 20 de metri la care portarul Croitoru nu a putut decât să devieze puțin balonul de pe traiectoria sa, apoi în minutul 22 tot după o acțiune personală, o pătrundere în flancul stâng și o ”scăriță” peste Croitoru. Oaspeții îl puseseră pentru prima dată la încercare pe Straton în minutul 20, noul goalkeeper al roș-albaștrilor nereușind să rețină șutul de la distanță trimis de Grecu, dar Mediop nu a putut să reia periculos și a trimis în aut de poartă. Straton și-a dovedit experiența în două faze-cheie pentru cursul jocului: în minutul 37 Tofan a trimis de la mare distanță un șut cu traiectorie înșelătoare, dar apărătorul buturilor roș-albastre a urmărit bine și a parat de lângă bara de la colțul lung, iar Mediop a trimis din interiorul careului mult peste, după care în minutul 42 Honciu a executat o lovitură liberă de la 20 de metri, Straton a parat cu greu și apoi a avut inspirația de a îndepărta balonul cu palma din fața lui Mediop și nu a riscat o intervenție ce se putea solda cu un penalty.

În partea a doua a jocului Pintilii face mai multe schimbări pentru a odihni câțiva dintre cei care evoluaseră la Zenta, unul dintre cei introduși fiind puștiul de 17 ani Octavian Popescu. Degajat, el și-a făcut simțită prezența pe teren cu un șut ce a lovit plasa laterală după o acțiune individuală dezvoltată în minutul 55, apoi în minutul 71 trimite o pasă interesantă pentru Man în careul advers, iar liderul roș-albaștrilor a ales varianta pasei pentru Buziuc în locul unui șut, dar vârful de atac a avut o rezolvare intuită de Croitoru. Un minut mai târziu tot Popescu driblează un adversar la 25 de metri și îl angajează pe Buziuc în centru liniei defensive argeșene, pasa înapoi trimisă de acesta pentru Man transformându-se într-un assist al celui de-al treilea gol al partidei. Buziuc se afla la limita ofsaidului, validarea golului fiind o compensare involuntară pentru neacordarea unui penalty în minutul 68 la intervenția lui Tofan asupra lui Horșia.

Astfel, FCSB trece mai ușor decât se aștepta peste un meci ce părea foarte greu în fața unei formații avide de puncte și cu 9 puncte urcă pe ultima treaptă a podiumului.

 

FCSB - FC Argeș 3-0 (2-0)

A marcat: Man (min. 13, 22 și 73)

FCSB (antrenor Mihai Pintilii): Straton – Crețu (min. 82 Pantea), Cană, Briceag, Panțâru – Moruțan, Perianu (min. 46 G. Simion), R. Ion (min. 50 Oct. Popescu) – Man (min. 82 Ardelean), Ad. Petre (min. 46 Horșia), Buziuc

FC Argeș (antrenor Ionuț Badea): Croitoru – Tofan, Turda, Leca, Șerbănică – D. Meza Colli, Prepeliță (min. 46 Marakis), Honciu (min. 46 Malele) – R. Grecu (min. 46 C. Barbu), Mediop (min. 72 Blejdea), Mirică (min. 2 Năstăsie)

Alte știri din Liga 1