Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Man de trei puncteRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
16 Iul 2017

Liga 1: Man de trei puncte

Victorie cu emoții pentru vicecampioană în debutul noii ediții de campionat. În compania deținătoarei Cupei României, elevii lui Nicolae Dică porneau cu prima șansă din prisma lotului de jucători, însă disciplina tactică cu care jucătorii pregătiți de Claudiu Niculescu a constituit un obstacol dificil pentru FCSB.

Câștigătoare a Supercupei, FC Voluntari a transmis un semnal de alarmă după ce a câștigat al doilea trofeu sub bagheta tânărului tehnician și amenințarea a devenit concretă în primele minute ale partidei din această seară de pe Arena Națională când Deac a reluat din 8 metri cu capul puțin pe lângă poarta lui Niță. Era minutul 5, apoi 12 minute mai târziu Marinescu șutează de la limita careului, dar Niță prinde fără probleme. Prima fază de gol a FCSB a apărut în minutul 23 la cornerul executat de Budescu direct pe poartă, Balauru respingând în extremis balonul ce se îndrepta cître vinclul porții. Portarul Voluntariului a avut însă o intervenție neinspirată după o respingere a loviturii libere executate de Budescu și a comis un fault la Florin Tănase, determinându-l pe arbitrul George Găman să indice punctul cu var în minutul 33. Budescu a transformat fără emoții trimițând balonul în plasa laterală din dreapta lui Balauru și și-a încununat debutul în culorile roș-albastre cu o reușită.

După pauză Niculescu îl schimbă pe Lazăr, ușor depășit de viteza cu care se derulau fazele în apropierea careului propriu, și pe Deac, însă dacă introducerea lui Tudorie nu a adus schimbarea în joc, intrarea lui Ivanovici s-a văzut pe parcursul reprizei secunde. După o ratare monumentală a lui Man, jucătorul under-21 folosit de Dică, un șut ce a ocolit bara din stânga lui Balauru din poziție de unu la unu cu portarul oaspeților, ilfovenii dau lovitura în minutul 55 și egalează cu un șut al lui Bălan lăsat singur de Larie după o angajare în adâncime. Imediat după reluarea jocului Man mai semnează o ratare imensă, un șut în transversală trimis din interiorul careului, apoi urmează o perioadă de presiune a roș-albaștrilor care se stinge încet. Intrarea lui Teixeira în locul lui Ovidiu Popescu nu a părut a fi inspirată, pasele greșite ale playmaker-ului venit de la Astra crescând neliniștea în rândul suporterilor veniți în număr destul de mare, de aproximativ 9.000. În cele din urmă experiența portughezului a făcut diferența în minutele de prelungire când a recentrat cu capul o minge trimisă de De Amorim și i-a pus-o pe frunte lui Dennis Man, ex-arădeanul împingând-o în plasa porții adverse. Cu un gol primit în al doilea minut de prelungiri, ilfovenii se simt frustrați că pierd un meci în care au jucat aproape perfect cartea defensivei.

S-a încheiat FCSB – FC Voluntari 2-1 (1-0), scor meritat pentru diferența dintre aplombul ofensiv și o defensivă ermetică.

 

FCSB (antrenor Nicolae Dică): Niţă - Enache, Larie, Bălaşa, Morais - O. Popescu (min. 51 Teixeira), Pintilii -  Man, Budescu, Tănase (min. 77 De Amorim) - Gnohere (min. 46 Alibec)

FC Voluntari (antrenor Claudiu Niculescu): Balauru - Maftei, Balaur, M. Popescu, Acsinte - Răuță, Lazăr (min. 46 Tudorie) - G. Deac (min. 46 Ivanovici), Marinescu, Olteanu - Bălan (min. 75 Tăbăcariu)

Alte știri din Liga 1