Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Man aduce în prelungiri victoria în CopouRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
03 Dec 2019

Liga 1: Man aduce în prelungiri victoria în Copou

FCSB reușește o victorie la limită în Copou cu Politehnica Iași cu un gol înscris în prelungiri de Dennis Man după un joc controlat autoritar și își consolidează poziția de play-off.

Partida a început într-o notă de echilibru, cele două combatante tatonându-se reciproc și încercând șuturile de la distanță prin Platini (min. 13) și respectiv Ovidiu Popescu (min. 14), pentru ca în minutul 15 să asistăm la deschiderea de scor. O șarjă de contraatac dusă în doi de Platini și Andrei Cristea este continuată cu centrarea primului de pe partea dreaptă la bara a doua, iar decarul gazdelor a reluat cu capul în gol cu toată opoziția lui Bălgrădean. Roș-albaștrii revin în atac, Man șutează, dar nu-l poate învinge pe Rusu în minutul 20, Tănase are o execuție ce se putea transforma în gol de generic în minutul 24 – șut din unghi la colțul lung ce lovește vinclul și balonul revine în teren, iar în minutul 30 tot el primește penalty la o intervenție imprudentă a lui Breeveld. Arbitrul Istvan Kovacs a indicat punctul cu var și Tănase transformă cu siguranță și restabilește egalitatea.

Florinel Coman șutează în forță și trimite balonul puțin pe lângă stâlpul de la colțul lung (min. 49), apoi este imitat de Gnohere (min. 52). Atacantul francez ratează reluarea centrării lui Manea în minutul 62, iar trei minute mai târziu plasează o lovitură de cap pe care Rusu o scoate de pe linia porții cu un reflex senzațional, pentru ca în minutul 75 FCSB să-și treacă în cont alte două ocazii la lovitura liberă executată de Florinel Coman prinsă în doi timpi de portarul gazdelor și la șutul lui Man deviat în corner de un fundaș ieșean. Cristi Manea are și el șansa de a înscrie în minutul 81, dar șutul său este parat de Rusu, pentru ca în al doilea minut de prelungiri Man să pună capăt cursei pentru golul victoriei cu un șut din careu trimis la colțul lung.

O victorie meritată din punct de vedere al exprimării pe teren a celor două formații ce duce FCSB la cota 30 de puncte și îi consolidează locul 6, în timp ce ieșenii rămân cu 22 de puncte pe locul 9.

 

Politehnica Iași - FCSB 1-2 (1-1)

Au marcat: A. Cristea (min. 15)/Fl. Tănase (min. 31 pen.), Man (min. 90+2)

Politehnica Iași (antrenor Mihai Teja): D. Rusu - Cabral, Breeveld, Frăsinescu, A. Radu - Fr. Cristea, Passaglia - Platini, Onea (min. 82 Didac), Bîrnoi (min. 72 Assulin) - A. Cristea (min. 72 Ad. Bălan)

FCSB (antrenor Bogdan Vintilă): Bălgrădean - Cr. Manea (min. 83 Adi Popa), Planic, I. Cristea, Panțîru - Ov. Popescu, Nedelcu (min. 46 Gnohere), Oaidă (min. 70 Vînă) - Man, Fl. Tănase, Fl. Coman

Alte știri din Liga 1