Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Mai greu decât o arată scorulRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
19 Aug 2018

Liga 1: Mai greu decât o arată scorul

FCSB a trecut cu bine de un meci mai complicat decât părea să fie conform statisticii. Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a venit pe Arena Națională cu handicapul înfrângerilor din cele două meciuri disputate până acum cu trupa lui Nicolae Dică, dar cu argumentul jocului solid prestat în startul campionatului ce a adus echipa covăsneană la egalitate de puncte cu roș-albaștrii.

Meciul a fost mai greu pentru gazde deoarece Nicolae Dică a optat să menajeze o parte din titulari – Pintilii, Gnohere, Moruțan lăsați pe bancă, Florin Tănase, Planici și Romario Benzar în afara lotului – pentru meciul din Europa League cu Rapid Viena și să arunce în luptă un ”11” experimental. Junior Morais fundaș central, Jakolis fundaș dreapta, nou-venitul Alexandru Stan titularizat fundaș stânga, Daniel Benzar în spatele lui Rusescu au fost mutările propuse, însă jocul vicecampioanei a lăsat de dorit, pe parcursul primei reprize lipsind ocaziile clare de gol. În schimb, Eugen Neagoe a simțit că are o șansă bună de a pleca cu cel puțin un punct și și-a impulsionat elevii să atace încă din start.

Astfel a apărut prima mare ocazie de gol a covăsnenilor după 80 de secunde de la primul fluier al arbitrului George Rădulescu când Tandia a șutat din colțul careului mic și balonul deviat de Junior Morais a lovit bara de la colțul lung. În minutul 19 Bălgrădean a ieșit oportun și a suflat balonul din bocancul lui Vașvari angajat cu o pasă lobată de Fulop, apoi în minutul 34 Qaka a deviat în corner șutul lui Mensah din marginea careului de 16 metri. Perioadele de dominare a gazdelor au fost sterile, doar schimbările de la pauză efectuate de Dică – Gnohere și Moruțan în locul lui Rusescu și Qaka – au adus un plus în consistența jocului. Man a reluat cu capul pe direcția lui Niczuly balonul ajuns la el în urma unui corner executat în minutul 61, apoi presiunea a crescut treptat în treimea oaspeților și în minutul 80 la o pătrundere a lui Ovidiu Popescu ”centralul” Rădulescu a dictat penalty la hențul lui Jovanovic. Gnohere a transformat cu siguranță și a relaxat atmosfera din tribune, apoi la cinci minute distanță Florinel Coman a transformat impecabil o lovitură liberă de la 25 de metri lateral dreapta și l-a învins din nou pe Niczuly.

Scor final FCSB – Sepsi OSK 2-0 (0-0), o victorie ce îi duce pe roș-albaștri pe prima poziție a clasamentului cu 10 puncte.

 

FCSB (antrenor Nicolae Dică): Bălgrădean - Jakolis, Bălaşa, Jr. Morais, Al. Stan - Ov. Popescu, Qaka (min. 46 Moruţan) - D. Man, D. Benzar (min. 67 Teixeira), Fl. Coman - Rusescu (min. 46 Gnohere)

Sepsi OSK Sf. Gheorghe (antrenor Eugen Neagoe): Niczuly - Gabriel Moura, Viera, Jovanovic, Sato - Vaşvari, Velev - Mensah (min. 54 Y. Hamed), I. Fulop (min. 78 Simonovski), Drăghici (min. 72 Dodoi) - Tandia

Alte știri din Liga 1