Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Lanțul greșelilor decide învingătoarea la MediașValentin Macrea / SportPictures.eu
07 Aug 2016

Liga 1: Lanțul greșelilor decide învingătoarea la Mediaș

Gaz Metan a obținut a doua victorie a sezonului, din nou pe teren propriu, în partida contra Viitorului.

După avertismentul din minutul 3, lovitura de cap a lui Axente ce a trecut puțin pe lângă stâlpul din stânga lui Buzbuchi, elevii lui Cristi Pustai au deschis scorul în minutul 17 la o acțiunea colectivă finalizată de Alex Munteanu. Acțiunea putea fi stăvilită în cazul în care Brandan nu alegea să părăsească zona de la limita careului de 16 metri în care se afla și autorul golului, care a pătruns nestingherit și l-a executat pe Buzbuchi după ce a primit balonul de la Radu Zaharia. Oaspeții ratează o ocazie uriașă la pătrunderea lui Chițu din minutul 23, blocat de Pleșca ieșit inspirat să îi închidă unghiul. Portarul medieșenilor s-a remarcat și în minutul 42 la șutul bombă al lui Nedelcu trimis de la 25 de metri, în timp ce Zaharia dă replica la cealaltă poartă cu un șut din voleu dintr-o poziție similară, dar Buzbuchi boxează în corner.

Egalarea vine în minutul 73, după o jumătate de repriză secundă în care alb-albaștrii au fost mai ofensivi. Romario Benzar a trimis o centrare înaltă, cu o traiectorie perfectă pentru a-l întâlni pe Țîru țn colțul careului mic, reluarea sa cu capul la colțul lung lăsându-l fără replică pe Pleșca. Aruncați în atac pentru a forța victoria, constănțenii gafează decisiv în minutul 85: Carp trimite o pasă neglijentă în jumătatea proprie în zona de la centrul terenului, balonul este interceptat de un adversar care îl deschide pe o zonă liberă pe Llullaku, albanezul a pătruns și l-a învins pe Buzbuchi din poziție de unu la unu. Llullaku a fost protagonistul ultimei faze notabile a partidei: în primul minut de prelungiri a încercat să-l blocheze în propriul careu pe Florin Tănase, constănțeanul l-a culcat din dribling, iar jucătorul echipei gazdă și-a folosit mâna, aflată pe pământ, pentru a opri balonul. Arbitrul Radu Petrescu a lăsat jocul să continue cu toate că erau premise pentru acordarea loviturii de pedeapsă și astfel partida s-a încheiat Gaz Metan – Viitorul 2-1 (1-0).

 

Gaz Metan (antrenor Cristian Pustai): Pleșca - Crețu (min. 77 Ciprian Petre), Trtovac, Susnjar, Buzean - Zaharia, Cristea - Al. Munteanu, Eric (min. 71 R. Romeo), Llullaku - Axente (min. 74 Buziuc)

Viitorul (antrenor Gheorghe Hagi): Buzbuchi - Brandan (min. 46 G. Iancu), Ţâru, Carp - Benzar, R. Marin, Nedelcu, Dumitrescu (min. 63 Nimely) - Purece (min. 71 Dani Lopez), Chițu, Fl. Tănase

Alte știri din Liga 1