Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Jutric semnează prima înfrângere pe teren propriu a FCSBRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
07 Feb 2021

Liga 1: Jutric semnează prima înfrângere pe teren propriu a FCSB

Arena Națională a fost scena primei surprize a acestui start de an competițional, FCSB fiind învinsă de Academica Clinceni după un meci în care ilfovenii s-au închis bine pe două linii și au dat lovitura la o fază fixă.

Roș-albaștrii au arătat o lipsă de prospețime și de viziune în construcția jocului, aceasta fiind o constantă pe tot parcursul partidei cu toate schimbările efectuate de Toni Petrea. Florin Tănase putea deschide scorul în minutul 9, rămas singur cu Vâlceanu după o pasă a lui Moruțan trimisă peste defensiva oaspeților, dar a fost blocat în momentul șutului, apoi un minut mai târziu Moruțan a ales varianta șutului de la 22 de metri și portarul ilfovenilor a reținut de sub transversală. La rândul lor, elevii lui Ilie Poenaru puteau deschide scorul în minutul 27 când Rusescu a reluat din prima cu piciorul stâng de la 11 metri peste transversală o pasă primită de la Adi Popa, care în prealabil l-a întors pe toate părțile pe Ovidiu Popescu. În minutul de prelungiri Coman șutează de la 20 de metri și trimite balonul razant cu stâlpul din dreapta lui Vâlceanu, semnând cea mai mare ocazie a gazdelor.

Cu trei schimbări efectuate la pauză, FCSB pare să fie mai determinată în partea a doua a jocului și Octavian Popescu finalizează cu șut o incursiune personală în careul ilfovenilor, dar balonul a fost respins de Gardoș din fața porții. Moruțan cade în careul Academicii după un duel cu Pîrvulescu, dar arbitrul Lucian Rusandu apreciază cu nu au fost circumstanțe de penalty, apoi în minutul 60 ilfovenii deschid scorul în urma unui corner. Intrat în teren de mai puțin de un minut, Jutric a reluat cu capul din 6 metri execuția de la colțul terenului a lui Cordea, o parte din vină aparținându-i lui Ovidiu Popescu, cel care l-a scăpat din marcaj pe noul intrat. Dumitriu putea restabili egalitatea în minutul 69, când a reluat pe jos din 6 metri o centrare aruncată în careu în urma unei lovituri libere, însă Vâlceanu a blocat cu piciorul și și-a salvat echipa. Partida a curs până la final în aceeași notă, atacurile fără orizont ale roș-albaștrilor neputând fi concretizate pe tabelă.

Așadar, FCSB suferă prima înfrângere de pe teren propriu în acest sezon și rămâne cu 48 de puncte în fruntea clasamentului cel puțin până luni seară la finele partidei celor de la CFR Cluj din deplasarea de la Botoșani, iar Academica face 33 de puncte și își consolidează locul 5 în clasament.

 

FCSB - Academica Clinceni 0-1 (0-0)

A marcat: Jutric (min. 60)

FCSB (antrenor Anton Petrea): Vlad – Ov. Popescu (min. 72 Oaidă), Haruţ (min. 46 I. Cristea), Miron, Radunovic – Olaru, Simion (min. 46 Perianu), Moruţan – Oct. Popescu, Fl. Tănase, Coman (min. 46 Vukusic)

Academica Clinceni (antrenor Ilie Poenaru): Vâlceanu – Pashov, Patriche (min. 59 Jutric), Gardoş, Pîrvulescu – Ad. Popa, Moulin (min. 46 Dumitriu), Ventura, Cordea (min. 81 Andronic) – Chunchukov, Longher (min. 6 Rusescu, min. 81 Cebotaru)

Alte știri din Liga 1