Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Judecata echipei miciRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
28 Sep 2020

Liga 1: Judecata echipei mici

Venită în Ștefan cel Mare ca o echipă mică, învinsă aspru etapa trecută pe teren propriu, UTA a luptat exemplar împotriva celor de la Dinamo și a plecat cu prima victorie din acest campionat.

Jucătorii aduși în lotul ”Nueva Dinamo” nu au arătat ca o echipă închegată și s-au apropiat de puține ori periculos de buturile apărate de Iacob. Prima șansă a venit în minutul 2 la șutul frumos trimis de Camara din afara careului la care portarul celor de la UTA a răspuns cu o paradă de efect, apoi tot Camara este protagonistul fazei din minutul 20 când a încercat fără succes să prindă cadrul porții cu un șut din careu. Nici a treia încercare a lui Camara nu a avut mai mult succes, mijlocașul fiind deschis ideal de Borja Valle și din marginea careului mare a trimis sub transversală, dar Iacob a scos în corner. Era minutul 39, iar două minute mai târziu la cealaltă poartă Puljic a avut o intervenție imprudentă asupra lui Ursu și arbitrul Sebastian Colțescu a indicat punctul cu var. Hora și-a făcut datoria de puncheur și l-a executat pe Mejias pentru a deschide scorul înainte de pauză, iar imediat după startul părții secunde scorul putea căpăta proporții în minutul 47 după centrarea lui Buhăcianu în fața porții la care Denis Rusu nu a putut ajunge. Tânărul mijlocaș arădean a fost protagonistul fazei din minutul 60 în urma căreia dinamoviștii au solicitat penalty, dar Sebastian Colțescu a considerat că nu-l poate penaliza cu henț pe Rusu la mingea centrată de Fabbrini. Iacob are o paradă fenomenală în minutul 77 la șutul lui Fabbrini deviat de Erico da Silva, iar pe final de meci UTA scapă pe contraatac, dar Ciprian Rus nu a reușit să-l dribleze pe Puljic și să rămână singur cu Mejia.

Aceasta a fost povestea primei victorii a formației arădene în Ștefan cel Mare după o pauză de 53 de ani, succes ce îi urcă pe cei de la UTA până pe locul 10 cu 6 puncte, în timp ce Dinamo, mare favorită pentru meciul din această seară, rămâne cu 5 puncte și coboară pe locul 12.

 

Dinamo București – UTA Arad 0-1 (0-1)

A marcat: Hora (min. 42 pen.)

Dinamo București (antrenor Cosmin Contra): Mejias - Gonzalez, Puljic, Grigore, Lopez Blanco - Sorescu (min. 54 Fabbrini), Răuţă (min. 75 Măgureanu), Gol, Camara, Borcea (min. 30 Borja Valle) - Nemec

UTA (antrenor Laszlo Balint): Iacob - Tomozei, Erico da Silva, Benga, Roumpoulaku - Miculescu (min. 23 Ursu), Neluţ Roşu (min. 77 Melinte), Albu, Denis Rusu - Hora (min. 68 Klapan), Buhăcianu (min. 78 Rus)

Alte știri din Liga 1