Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Inspirația lui Poenaru schimbă rezultatulRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
14 Mai 2021

Liga 1: Inspirația lui Poenaru schimbă rezultatul

Meci nebun la Clinceni între Academica și FC Botoșani! Cele două echipe clasate pe ultimele poziții ale play-off-ului au confirmat perioada bună pe care o traversează și au oferit un joc-spectacol în care și-au împărțit reprizele, dar nu și punctele.

Oaspeții au dominat primele 45 de minute și datorită unui autogol de antologie a lui Achim ce i-a adus rapid în avantaj. Presat de un adversar, fundașul dreapta al ilfovenilor a pasat înapoi la Ureche de la 20 de metri, dar balonul a fost trimis prea tare și la colțul lung, iar portarul gazdelor nu a mai putut face nimic pentru a evita autogolul. Era minutul 5, iar ca lucrurile să meargă și mai prost pentru elevii lui Ilie Poenaru, în minutul 16 Ongenda îl depășește ușor pe Gardoș în marginea careului de 16 metri și îl învinge pe Ureche cu un șut din colțul careului mic. Ilfovenii revin la diferența minimă pe tabelă în minutul 22 prin „scărița” lui Chandarov după o pătrundre în partea dreaptă pe o zonă în care fundașii moldoveni lipseau cu desăvârșire, însă până la pauză oaspeții refac diferența de două goluri în urma unui corner executat de Jonathan Rodriguez și reluat cu capul în plasă de Papa din 6 metri, dintr-un buchet de jucători.

Pauza schimbă atitudinea celor de la FC Botoșani, care sunt mai relaxați la adăpostul diferenței de două goluri. Introducerea lui Cristi Tănase la gazde dinamizează jocul gazdelor în ofensivă, dar decisivă a fost intrarea lui Markovic și a lui Chunchukov în minutul 63. Atacantul împrumutat de la Universitatea Craiova a avut nevoie de doar 8 minute pentru a puncta pe tabelă după o preluare și un „sombrero” în careul lui Hankic și un voleu ce l-a lăsat fără replică pe portarul oaspeților. Elevii lui Marius Croitoru nu au reacționat și Chunchukov a adus egalarea în minutul 75 cu o lovitură de cap din 8 metri, moment în care balanța psihologică a înclinat definitiv în favoarea gazdelor. Așa că golul victoriei înscris de Markovic în minutul 86 nu a fost o surpriză, o deschidere a lui Cordea pentru Chunchukov pe partea dreaptă și o pasă a bulgarului în fața porții, la 6 metri, i-a permis vârfului de atac să îndeplinească o simplă formalitate.

7 goluri și o răsturnare de scor spectaculoasă îi aduc Academicii trei puncte și ilfovenii fac 29, cu două mai puține decât FC Botoșani.

 

Academica Clinceni - FC Botoșani 4-3 (1-3)

Au marcat: Chandarov (min. 22), Markovic (min. 71 și 86), Chunchukov (min. 75)/Achim (min. 5 aut.), Ongenda (min. 16), E. Papa (min. 45)

Academica Clinceni (antrenor Ilie Poenaru): Ureche - F. Achim, Bilali, Gardoş (min. 31 Patriche), Pîrvulescu - Cebotaru (min. 46 Moulin), Cascini - A. Popa (min. 46 Cr. Tănase), Chandarov (min. 63 Markovic), Cordea - R. Rusescu (min. 63 Chunchukov)

FC Botoșani (antrenor Marius Croitoru): Hankic - Patache, Chindriş, Meleke, Şeroni - Florescu, J. Rodriguez, E. Papa (min. 63 M. Roman) - Ongenda (min. 72 Ashkovski), D. Croitoru (min. 21 Tîrcoveanu, min. 72 Holzmann), Al Mawas

Alte știri din Liga 1