Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Îndrăzneții înving. Chindia atacă după pauză și ia cele trei puncteCristian Stavri / SportPictures.eu
28 Sep 2019

Liga 1: Îndrăzneții înving. Chindia atacă după pauză și ia cele trei puncte

Vadim Rață a fost eroul celor de la Chindia Târgoviște în partida de pe ”Ilie Oană” în care au primit replica celor de la Astra Giurgiu. Mijlocașul din Republica Moldova a blocat la sacrificiu un șut din mijlocul careului al lui Tounkara în minutul 15 și a semnat golul victoriei formației pregătite de Viorel Moldovan în minutul 83 cu un șut deviat.

În afara ratării lui Tounkara, prima repriză a mai avut două momente interesante la poarta lui Aioani, centrarea periculoasă a lui Budescu din minutul 36 la care internaționalul U19 a avut o intervenție bună și a boxat balonul, și șutul cu latul, slab, trimis de Ajayi în minutul 45 ce nu l-a putut surprinde pe goalkeeper-ul Chindiei.

În partea a doua jocul a fost mai animat, meritul aparținând gazdelor, care au mizat pe cartea atacului și au fost recompensați pentru încrederea avută. La două minute după pauză Rață a șutat bine de la 20 de metri și Kitanov a scos în corner, apoi portarul Astrei a avut o nouă intervenție reușită în minutul 61 la șutul lui Florea. Cinci minute mai târziu arbitrul Andrei Chivulete provoacă confuzie la o fază în care mingea șutată de Dumitrașcu l-alovit pe Simion. În primă instanță ”centralul” a lăsat jocul să continue, apoi a indicat punctul cu var pentru ca în final, după ce s-a consultat cu arbitrul asistent, să revină asupra deciziei și să acorde mingea giurgiuvenilor. La faza premergătoare Graur a respins de pe linia porții. Senzația a fost accentuată de șutul în bară al lui Dumiter din minutul 70, execuție surprinzătoare și frumoasă din unghi, și de execuția lui Neguț din minutul imediat următor, șut la colțul lung ce a mângâiat rădăcina barei din dreapta lui Kitanov. Portarul bulgar al Astrei a fost învins în cele din urmă în minutul 83 de devierea involuntară, cu spatele a lui Simion la șutul lui Rață de la 20 de metri.

Chindia obține un succes meritat ce o urcă până pe locul 10 cu 12 puncte, în timp ce Astra coboară pe locul 7 cu 15 puncte.

 

Chindia Târgoviște - Astra Giurgiu 1-0 (0-0)

Au marcat: Rață (min. 83)

Chindia Târgoviște (antrenor Viorel Moldovan): Aioani - Martac, Leca, Pitian, Neciu - Neguț (min. 74 Ivancic), Rață, Burlacu (min. 60 Dumitrașcu), Bic - Florea (min. 87 Dudea), Dumiter

Astra Giurgiu (antrenor Dan Alexa): Kitanov - Radunovic, Dandea, Tamaș, Graur - Simion, Crepulja, Răduț (min. 56 Begue) - Tounkara (min. 71 David Bruno), Budescu, Stahl (min. 28 Ajayi)

Alte știri din Liga 1