Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: În plasa lideruluiOctav Ganea / Mediafax Foto
03 Oct 2015

Liga 1: În plasa liderului

Cele trei puncte pune în joc la Iași erau esențiale pentru Steaua în cursa de urmărire a liderului, iar elevii lui Mirel Rădoi și-au atins obiectivul după ce au marcat două goluri ce au taxat defensiva boemă a celor de la CSMS.

Intrați în teren cu gândul de a reuși ceea ce a reușit și ACS Poli Timișoara, trupa lui Napoli a scăzut rapid ritmul și roș-albaștrii au preluat inițiativa. Adi Popa îl încearcă pe Caparco cu un șut slab în minutul 12, apoi Nicușor Stanciu încearcă o acțiune personală în minutul 29, dar portarul ieșean este din nou la post. Arbitrul Cristian Balaj are de rezolvat două faze de penalty, pe ambele judecându-le în favoarea gazdelor. În minutul 31 Chipciu este lovit cu piciorul de Voicu în încercarea de a respinge mingea, însă centralul a acordat doar corner pentru steliști, apoi o fază ceva mai complicată duce la anularea unui penalty acordat pentru un fault la Varela. După ce s-a consultat cu arbitrul de tușă, Balaj a revenit asupra deciziei și a acordat lovitură indirectă pentru ofsaid la stelist și a anulat și cartonașul galben arătat lui Frăsinescu pentru fault.

Imediat după pauză ieșenii au fost aproape de a deschide scorul, dar Bole trimite paralel cu poarta dintr-o poziție ideală. Și cum ratările se răzbună, la acțiunea imediat următoare Chipciu primește pe frunte o centrare ideală de la Kharja și deschide scorul. Era minutul 48 și mica galerie ieșeană a amuțit, peluza fiind depopulată de prețurile prohibitive practicate de conducerea ieșenilor. Perechea Kharja-Chipciu au mai avut o fază trasă la indigo după cea a golului, însă de această dată balonul trimis de șeptarul stelist nu a găsit spațiul porții. Egalarea putea surveni în minutul 77, când Piccioni a reluat din prima un balon de la marginea careului stelist, iar pe respingerea neinspirată a lui Niță, Boiciuc, liber la 8 metri cu întreaga poartă stelistă la dispoziție, trimite pe lângă. Și de această dată roș-albaștri pedepsesc ratarea gazdelor cu un gol înscris pe contraatac, Stanciu fiind pe post de servant, iar Tahar, venit din urmă nemarcat, a făcut oficiul de a împinge mingea în plasă din apropiere. 0-2 în minutul 79 și jocurile erau făcute. Gazdele nu renunță și speranțele le sunt reaprinse de golul înscris în minutul 91 de Vasile Gheorghe cu o lovitură de cap spectaculoasă după o centrare a lui Bole din partea dreaptă.

Aceasta a fost singura lor realizare, scorul final fiind CSMS Iași – Steaua 1-2 (0-0), victorie ce o păstrează pe Steaua la două puncte în urma liderului Astra și prelungește agonia gazdelor, care nu au mai învins în campionat din etapa a 5-a.

 

CSMS Iaşi (antrenor Nicolo Napoli): Caparco - Voicu, Mihalache, Frăsinescu, Ciucă - Mitic, Enescu (min. 56 V. Gheorghe) - Viveiros (min. 78 Boiciuc), Grigorie (min. 56 Piccioni), Bole - Golubovic

Steaua (antrenor Mirel Rădoi): Niţă- Râpă, Varela, Toşca, Guilherme - Kharja, Filip, Stanciu (min. 87 Muniru)  - Popa (min. 90 Onţel), Chipciu, Enceanu (min. 20 Tahar)

Alte știri din Liga 1