Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: În inferioritate, Viitorul răstoarnă tabela pe final de meciRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
23 Sep 2019

Liga 1: În inferioritate, Viitorul răstoarnă tabela pe final de meci

Pe arena de la Ovidiu, jucătorii de la FC Viitorul au demonstrat încă o dată că se aliniază cerințelor tehnicianului Gică Hagi și chiar dacă au evoluat timp de 40 de minute în inferioritate numerică, au anulat handicapul unui gol și și-au apropiat victoria într-un final de meci electrizant. Oaspeții de la Politehnica Iași au demonstrat în primele 45 de minute că locul ocupat în clasament nu este unul întâmplător, iar Mihai Teja este un antrenor matur și cu calitate.

Horșia a fost aproape de deschiderea scorului în minutul 20, lovitura sa de cap fiind scoasă greu de sub transversală de Căbuz, apoi în minutul 28 a fost rândul gazdelor să rateze o ocazie importantă la lovitura de cap lobată a lui Gabi Iancu respinsă de pe linia porții de Diallo. Arbitrul Adrian Comănescu a indicat punctul cu var în minutul 38 în urma unei intrări imprudente a lui Iacob asupra lui Bălan, transformarea cu repetiție datorită intrării jucătorilor în careu înainte ca balonul să fie lovit aparținându-i celui care a obținut lovitura de pedeapsă. Moldovenii ar fi putut pleca la pauză cu două goluri avantaj, însă Căbuz a respins lovitura de cap a lui Passaglia, iar în primele minute ale reprizei secunde Platini lovește bara din stânga portarului gazdelor cu o reluare din cădere de lângă un De Nooijer pasiv.

Fundașul stânga al Viitorului primește destul de ușor al doilea cartonaș galben în minutul 54 și părăsește terenul, din lovitura liberă acordată în urma duelului cu Platini Loshaj a trimis periculos și l-a obligat pe Căbuz să respingă în bară și apoi în corner. Constănțenii nu au renunțat la luptă și au obținut în minutul 79 un penalty la împingerea discretă a lui Radu la Rivaldinho. Achim a transformat și totul devenea posibil pentru gazde, care au beneficiat și de un dram de noroc în primul minut de prelungiri, atunci când balonul a ricoșat favorabil până la Rivaldinho dintr-un buchet de jucători și brazilianul a rămas singur cu Târnovanu și l-a învins cu o scăriță.

Încrederea le-a fost, astfel, răsplătită constănțenilor, care egalează la puncte, 21, CFR Cluj în fruntea clasamentului cu un golaveraj mai slab, însă, în timp ce moldovenii suferă a doua înfrângere în trei meciuri și cu 16 puncte pierd contactul cu primele două clasate.

 

FC Viitorul - Politehnica Iaşi 2-1 (0-1)

Au marcat: Achim (min. 79 pen.), Rivaldinho (min. 90+1)/Ad. Bălan (min. 39 pen.)

FC Viitorul (antrenor Gheorghe Hagi): Căbuz - Boboc, Artean, Iacob, De Nooijer - Achim - Ciobanu (min. 59 C. Matei), Casap (min. 59 St. Filip) - G. Iancu (min. 64 Ganea), Rivaldinho, Houri

Politehnica Iași (antrenor Mihai Teja): Târnovanu - Gallego (min. 80 Cabral), Frăsinescu, Diallo, Radu - Mihalache, Loshaj - Platini, Passaglia, Horşia (min. 67 Popadiuc) - Ad. Bălan (min. 85 A. Cristea)

Alte știri din Liga 1