Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Ieșenii smulg un punct la Sf. GheorgheBogdan Balas / SportPictures.eu
28 Feb 2020

Liga 1: Ieșenii smulg un punct la Sf. Gheorghe

Politehnica Iași a obținut primul punct sub bagheta lui Mircea Rednic în partida de debut din play-out disputată pe terenul celor de la Sepsi OSK Sf. Gheorghe.

Moldovenii au lovit transversala în minutul 5 după o lovitură de cap trimisă de Passaglia în urma unui corner executat de Omoh, pentru ca în minutul 15 Horșia să execute perfect o lovitură liberă de la metri peste 20 de metri și să trimită balonul în plasă în zona vinclului de la colțul scurt. La doar patru minute distanță arbitrul Marian Barbu refuză gazdelor un penalty clar și, mai mult, îi acordă lui Safranko cartonaș galben pentru simulare când cel care trebuia să-l primească era Grădinaru, autorul unui atac la piciorul covăsneanului. O altă greșeală a ”centralului” a fost neacordarea cartonașului roșu lui Velev în minutul 28 în urma unei faze în care bulgarul l-a călcat pe gleznă pe De Iriondo, Marian Barbu alegând să lase jocul să continue.

Ocaziile au lipsit o bună bucată de vreme, abia în minutul 56 o centrare în forță, pe jos a lui Florin Ștefan în fața porții a provocat panică în defensiva ieșeană și dacă Dias și Safranko nu au putut relua spre buturile apărate de Rusu, Frăsinescu a reluat periculos în încercarea de a degaja și balonul a ratat de puțin cadrul porții fiind salvat de înscrierea unui autogol.  În minutul 64 Klimavicius a fost aproape de 0-2, dar reluarea sa cu capul după centrarea din corner a lui Horșia a fost respinsă cu un reflex de zile mari de Niczuly, iar după numai un minut atenția se mută la cealaltă poartă, Cziser trimițând un șut-centrare spre vinclul porții lui Rusu, dar goalkeeper-ul ieșean a respins în corner. Egalarea a survenit în minutul 69 atunci când Safranko a urmărit un balon șutat din interiorul careului de Istvan Fulop în blocajul fundașilor ieșeni, a preluat pe piept și apoi a șutat la colțul scurt imparabil pentru Rusu. Finalul de meci a fost dominat de gazde, cu parada lui Rusu la șutul plasat al lui Istvan Fulop din minutul 80, cu șutul din întoarcere al lui Ștefănescu din minutul 82 ce a ratat de puțin ținta și cu torpila trimisă de Vașvari în minutul 89 ce a trecut puțin peste transversală.

S-a încheiat 1-1, o remiză prețioasă pentru ieșeni care fac 12 puncte, în timp ce covăsnenii fac 18 și se instalează pe locul secund al ierarhiei din play-out.

 

Sepsi OSK Sf. Gheorghe - Politehnica Iași 1-1 (0-1)

Au marcat: Safranko (min. 69)/Horşia (min. 15)

Sepsi OSK Sf. Gheorghe (antrenor Leo Grozavu): Niczuly - Csiszer, Bouhenna, Tincu, Fl. Ştefan - Velev (min. 46 I. Fulop), Vaşvari - Ştefănescu, Achahbar (min. 82 L. Fulop), Gal-Andrezly (min. 46 Diaz) - Safranko

Politehnica Iași (antrenor Mircea Rednic): Rusu - Grădinaru, Frăsinescu, Klimavicius, S. Şerban - De Iriondo, Passaglia (min. 55 Breeveld), Horşia (min. 73 Platini), Omoh, Chacana - Habibou (min. 62 Luckassen)

Alte știri din Liga 1