Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Ieșenii părăsesc ultima poziție din clasamentRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
27 Iun 2020

Liga 1: Ieșenii părăsesc ultima poziție din clasament

Chindia Târgoviște pierde al doilea meci consecutiv și rămâne pe locul 13, direct retrogadabil după jocul de astăzi în care oaspeți le-au fost cei de la Politehnica Iași. ”Lanternă roșie”, formația pregătită de Mircea Rednic a avut și o motivație suplimentară, moldovenii dorind să îi aducă un ultim omagiu lui Ionuț Popa, figură emblematică pentru echipa din Copou.

Pe arena ”Ilie Oană” din Ploiești, Chindia a avut prima ocazie de poartă în minutul 9 la șutul de la mare distanță trimis de Bic pe direcția lui Rusu, care a respins în fața până la Șerban, iar la pasa acestuia înapoi portarul ieșean a degajat în Neguț, dar balonul a trecut peste transversală. Dominarea gazdelor s-a curmat brusc în minutul 13, când Andrei Cristea a reușit o centrare foarte bună de pe linia de fund a terenului și din careul mic, de la prima bară Luckassen a reluat imparabil cu capul. Dangubic a avut un șut blocat în minutul 19, apoi în minutul 32 ieșenii au avut un șut bun de la 17 metri blocat de Aioani.

În partea a doua a jocului nu am consemnat ocazii mari de poartă, poate în afara luftului lui Andrei Cristea dintr-o poziție bună din centrul careului lui Aioani, pentru ca pe final de joc, în minutul 90 Chacana să înscrie golul 2 pentru ieșeni. Argentinianul a fost lansat din propria jumătate de teren de Andrei Cristea și l-a învins pe Aioani după ce l-a driblat simplu la 20 de metri de buturi. În minutele de prelungiri Pițian a reluat peste transversala porții lui Rusu după o centrare primită din flancul drept, astfel încât tabela s-a închis cu o diferență de două goluri în favoarea oaspeților.

Succesul îi propulsează pe ieșeni până pe locul 11 cu 18 puncte, elevii lui Mircea Rednic pasând ”lanterna roșie” celor de la Dinamo.

 

Chindia Târgoviște - Politehnica Iași 0-2 (0-1)

Au marcat: Luckassen (min. 13), Chacana (min. 90)

Chindia Târgoviște (antrenor Viorel Moldovan): Aioani – Martac, Benga, Pițian, Corbu – Bic, Rață (min. 77 L. Mihai) – Neguț, Dangubic (min. 78 Barbu), Șerban (min. 46 Berisha) – Ivancic (min. 65 Dumitrașcu)

Politehnica Iași (antrenor Mircea Rednic): Rusu – Cabral (min. 85 Omoh), Klimavicius, Frăsinescu, Șerban – Horșia (min. 65 Chacana), Breeveld, Passaglia, Grădinaru – Luckassen (min. 75 De Iriondo), A. Cristea

Alte știri din Liga 1