Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Ieșenii înving FCSB și egalează liderulRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
18 Aug 2019

Liga 1: Ieșenii înving FCSB și egalează liderul

Politehnica Iași își continuă parcursul remarcabil în acest start de sezon și învinge FCSB în Trivale acumulând 14 puncte, la fel ca liderul CFR Cluj. Egalul obținut în prima etapă în Gruia și victoria contra celor de la Dinamo au fost confirmate de rezultatul din această seară obținut de elevii lui Mihai Teja, rezultat la care o contribuție importantă au avut-o și jucătorii din defensiva gazdelor.

Roș-albaștrii, cu Pintilii și Mihai Roman reveniți în primul 11, au asaltat încă din start buturile apărate de Rusu, dar Gikiewicz nu este inspirat la reluarea cu capul din minutul 3 și la șutul din voleu din minutul 14. De partea cealaltă, Andrei Cristea găsește cadrul porții cu șuturi în minutele 4 și 20 la care Vlad reține și respectiv respinge în corner păstrând tabela imaculată. Moldovenii deschid scorul în minutul 41 pe o greșeală combinată a lui Marc și Vlad, primul sărind sub minge la centrarea lui Andrei Cristea din lovitură liberă, iar cel de-al doilea a ales să rămână pe linia porții și a fost învins de lovitura de cap a lui Frăsinescu. Scorul pauzei putea fi egal dacă mingea șutată de Mihai Roman în minutul 44 nu ar fi lovit stâlpul porții din stânga lui Rusu, așa că ieșenii au intrat la cabine în avantaj pe tabelă.

Imediat după pauză Pintilii și Mihai Roman le lasă locurile lui Ovidiu Popescu și Adi Popa, ultimul reușind să dea o viteză în plus atacului roș-albaștrilor. După ce Iulian Cristea a fost iertat de arbitrul Marcel Bîrsan de un cartonaș roșu în minutul 50 pentru o intrare cu talpa pe tibia lui Francisc Cristea, ”centralul” indică punctul cu var în careul Politehnicii la o fază în care moldovenii au reclamat aut de poartă. Balonul urmărit de Ovidiu Popescu și pasat către Gikiewicz se pare că a depășit integral linia de fund, ulterior atacantul polonez fiind busculat de portarul Rusu. Florin Tănase a transformat fără probleme și a readus egalitatea, dar speranțele de victorie ale gazdelor s-au năruit în minutul 73, atunci când Loshaj l-a depășit ușor pe Oaidă și l-a învins pe Vlad cu un șut de la 30 de metri ce a prins și pământul. Ultimele 20 de minute au curs sub dominarea sterilă a roș-albaștrilor și cu urcările pe contraatac ale moldovenilor, dar fără să se schimbe nimic pe tabelă.

Așadar, FCSB înregistrează a patra înfrângere consecutivă și cu 4 puncte rămâne pe locul 11, un record negativ ce ridică semne de întrebare din perspectiva manșei tur din play-off-ul Europa League cu Vitoria Guimaraes, meci ce se va disputa joi la Giurgiu.

 

FCSB - Politehnica Iași 1-2 (0-1)

Au marcat: Fl. Tănase (min. 52 pen.)/Frăsinescu (min. 41), Loshaj (min. 73)

FCSB (antrenor Virgil Andronache): Vlad - Belu, I. Cristea, Marc, Panţîru - Fl. Tănase, Pintilii (min. 46 Ov. Popescu), Oaidă - M. Roman (min. 46 Ad. Popa), Gikiewicz (min. 61 Gnohere), T. Moutinho

Politehnica Iași (antrenor Mihai Teja): Poli Iaşi: Rusu - Gallego, Frăsinescu, Diallo, Radu - Breeveld (min. 78 Danale), Loshaj - Haţiegan (min. 46 Platini), Passaglia, F. Cristea - A. Cristea (min. 72 Ad. Bălan)

Alte știri din Liga 1