Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Ieșenii înving Dinamo și preiau fotoliul de liderDragos Pascaneanu / SportPictures.eu
09 Aug 2019

Liga 1: Ieșenii înving Dinamo și preiau fotoliul de lider

Politehnica Iași își continuă seria prestațiilor concludente cu o victorie de necontestat în fața celor de la Dinamo obținută pe teren propriu.

Pe arena din Copou, elevii lui Mihai Teja au profitat în prima repriză de inconsistența din defensiva dinamovistă și au punctat de două ori obligându-i pe oaspeți să alerge fără succes măcar după golul de onoare.

Gazdele au presat încă din start și s-au apropiat periculos în minutul 5, atunci când Andrei Cristea a reluat cu capul în bară centrarea lui Horșia, apoi în minutul 21 Loshaj are un șut deviat în corner la care balonul a trecut puțin pe lângă stâlpul din dreapta lui Straton. Un minut mai târziu Cristea a executat o lovitură liberă ca un corner mai scurt de pe partea stângă și Breeveld a apărut la întâlnirea cu mingea în careul mic și a trimis-o cu capul în plasă de lângă Sin deschizând scorul. Diferența de pe tabelă s-a majorat în minutul 31 după o fază în care defensiva dinamovistă a fost parcă sedată: Hațiegan a centrat nestingherit de lângă Sin, balonul a trecut între fundașii oaspeți și linia porții prin careul mic și a ajuns la Horșia care a reluat simplu în plasă.

Daniel Popa a trimis primul șut pe poarta apărată de Rusu, dar și pe direcția portarului gazdelor, care a respins fără probleme, iar după pauză nou intratul Platini are o ocazie imensă în minutul 51. Atacantul din Insulele Capului Verde a scăpat pe contraatac, l-a depășit din dribling pe Straton, ieșit în întâmpinare, însă Sin a apărut oportun din spate și a pus piciorul pentru a proteja balonul și și-a răscumpărat o parte din greșelile de la golurile anterioare. Până la final Dinamo s-a zbătut să se apropie de poarta lui Rusu și în afara unui șut al lui Mihaiu după o pasă a lui Montini care nu a prins cadrul porții, nu au avut o mare ocazie de gol.

S-a încheiat 2-0 pentru ieșeni, a treia lor victorie fără gol primit pe teren propriu din tot atâtea jocuri, etapa viitoare urmând să se deplaseze pe terenul celor de la FCSB. Pentru Dinamo urmează deplasarea de la Ploiești pentru meciul cu Chindia, ocazie să obțină al doilea rezultat pozitiv după cele patru înfrângeri suferite în 5 etape.

 

Politehnica Iași - Dinamo 2-0 (2-0)

Au marcat: Breeveld (min. 22), Horşia (min. 31)

Politehnica Iași (antrenor Mihai Teja): D. Rusu – Gallego, Frăsinescu, Diallo, A. Radu – Breeveld, Loshaj – Haţiegan (min. 46 Platini), Passaglia (min. 60 Devesa), Horşia – A. Cristea (min. 72 Ad. Bălan)

Dinamo (antrenor Sebastian Moga): Straton – Moura, Klimavicius, D. Ciobotariu, Sin – Sorescu (min. 65 R. Moldoveanu), Răuţă (min. 82 R. Grigore), Bru, Mihaiu – D. Popa (min. 83 Creţu), Montini

Alte știri din Liga 1