Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Ieșenii iau trei puncte importante cu Sepsi OSKDragos Pascaneanu / SportPictures.eu
06 Iul 2020

Liga 1: Ieșenii iau trei puncte importante cu Sepsi OSK

Politehnica Iași a învins Sepsi OSK Sf. Gheorghe în prima etapă a returului și i-a pus pe covăsneni în gardă înaintea confruntării din semifinalele Cupei României.

Partida disputată în Copou a fost controlată de elevii lui Mircea Rednic, care au deschis scorul în minutul 25 prin Luckassen. Atacantul olandez a urmărit bine colaborarea dintre Niczuly și Tincu, pe pasa înapoi a fundașului l-a presat pe portar și i-a blocat degajarea, pentru ca apoi să-l culce din fentă și să înscrie în poarta goală. Covăsnenii au revenit până la pauză și au egalat în minutul 43 în urma unei faze declanșate și finalizate de Istvan Fulop. Mijlocașul stânga al oaspeților a schimbat partea pentru Dimitrov și tot el s-a prezentat la centrarea bulgarului, lovitura sa de cap de la 12 metri bine plasată, cu pământul, învingându-l pe Axinte.

Imediat după pauză Tincu și-a continuat prestația ezitantă cu un autogol în minutul 50, atunci când a reluat în propria plasă din 6 metri centrarea lui Luckassen de pe linia de fund a terenului. Dezastrul covăsnenilor a fost complet din minutul 65 după o fază ce a lăsat șah mat defensiva oaspete: Grădinaru a lobat o pasă în spatele fundașilor pentru Chacana, care a pasat din voleu și Horșia l-a învins din 8 metri pe Niczuly.

Victoria îi duce pe ieșeni pe locul 11, în zona sigură, cu 21 de puncte, iar Sepsi OSK rămâne pe 10 cu 24 de puncte. Urmează miercuri al treilea meci din ultimele săptămâni dintre cele două formații, unul în care moldovenii trebuie să anuleze pe teren propriu un 1-5 pentru a se califica miraculos în finala Cupei României.

 

Politehnica Iași - Sepsi OSK Sf. Gheorghe 3-1 (1-1)

Au marcat: Luckassen (min. 25), Tincu (min. 50 aut.), Horşia (min. 65)/I. Fulop (min. 43)

Politehnica Iași (antrenor Mircea Rednic): Axinte - Cabral, Klimavicius, Frăsinescu, S. Şerban - Grădinaru, Passaglia, Mihalache, Horşia (min. 79 De Iriondo) - Omoh (min. 59 Chacana), Luckassen (min. 88 Zaharia)

Sepsi OSK Sf. Gheorghe (antrenor Leo Grozavu): Niczuly - Dimitrov (min. 46 Diaz), Celea, Tincu, Fl. Ştefan - Achahbar, Vaşvari, I. Fulop (min. 70 Deaconu) - Ştefănescu (min. 70 Popescu), Safranko (min. 75 Karanovic), Carnat

Alte știri din Liga 1