Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Ianis Hagi își conduce colegii către o victorie importantăRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
11 Mar 2019

Liga 1: Ianis Hagi își conduce colegii către o victorie importantă

Arena Națională a găzduit în această seară una dintre cele mai bune partide din ultima perioadă, una în care FC Viitorul a șters cu buretele seria de meciuri fără gol și calificarea dramatică în play-off și a dovedit că nu a abandonat obiectivul titlului. FCSB pornea ca favorită și a avut de suferit de pe urma jocului pe contre în care elevii lui Gică Hagi au arătat că sunt mai bine pregătiți.

Roș-albaștrii au avut o mare ocazie în minutul 2 la lovitura liberă executată de Florinel Coman și respinsă de pe linia porții de Cojocaru, Filip trimițând apoi cu capul pe lângă poartă. Imediat oaspeții au trecut la cârma jocului și Ianis Hagi penalizează o poziționare defectuoasă a lui Junior Morais deschizându-l pe Calcan în flancul drept. Atacantul intră în careul lui Bălgrădean și, netalonat, profită de spațiul oferit și șutează puternic sub transversală, deschizând scorul. Era minutul 15 și patru minute mai târziu Drăguș alege să șuteze din unghi, din interiorul careului în loc să paseze unui coechipier aflat liber în centru. Tot el încearcă șutul la colțul lung în minutul 37, fără a prinde cadrul porții, apoi FCSB izbutește egalarea pe o contră la care Cojocaru a ieșit neinspirat și a fost bătut de Florinel Coman cu o minge strecurată pe sub el. Șeptarul gazdelor putea fi eroul partidei cu un gol de generic în minutul 43, dar lovitura liberă bătută de el cu efect a nimerit bara de la colțul lung.

După pauză Hora rămâne singur cu Cojocaru și portarul constănțenilor se revanșează după gafa de la golul primit, iar în minutul 49 respinge șutul lui Coman și profită de luftul aceluiași Hora. Șarjele cavaleriei ușoare dobrogene se întețesc, rampa de lansare fiind același Ianis Hagi, care l-a pus pe De Nooijer singur cu Bălgrădean, fără rezultat pe tabelă. În schimb, pasa sa pentru Lyes Houri din minutul 64 a produs degringoladă în defensiva gazdelor și Junior Morais și Benzar îl împiedică neregulamentar pe francez să continue faza determinându-l pe arbitrul Radu Petrescu să dicteze penalty. Ianis Hagi execută și transformă stabilind scorul final al partidei, în pofida ocaziilor semnate de Gnohere și Cristea pentru gazde.

FCSB – FC Viitorul 1-2 (1-1) este rezultatul ce îi menține pe roș-albaștri la 5 puncte în urma liderului și îi urcă pe constănțeni pe locul 4 cu 22 de puncte, cu trei mai puțin decât adversarii lor din această seară.

 

FCSB (antrenor Mihai Teja): Bălgrădean - Benzar, Cristea, Bălaşa, Morais - Filip, Nedelcu (min. 46 Fl. Matei) - Fl. Coman, Fl. Tănase, Moruţan (min. 75 Rusescu) - Hora (min. 66 Gnohere)

FC Viitorul (antrenor Gheorghe Hagi): Cojocaru - Mladen (min. 35 Boboc), Țîru, Ghiță, De Nooijer - Houri, Băluță, Vînă - Hagi, Drăguș (min. 56 Rivaldinho), Calcan (min. 63 Artean)

Alte știri din Liga 1