Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Hattrick-ul lui Jefte și recordul lui SaliSportPictures.eu
13 Sep 2021

Liga 1: Hattrick-ul lui Jefte și recordul lui Sali

Farul a dezmembrat Academica Clinceni la Ovidiu, jucătorii lui Gică Hagi prestând un joc spumos, expansiv, încununat cu nu mai puțin de cinci goluri înscrise în poarta nefericitului Păun.

Principalul marcator al partidei a fost spaniolul Jefte Betancor, autor al unui hattrick de manual. În minutul 6 a provocat deschiderea scorului cu o lovitură de cap din mijlocul careului din centrarea lui Dussaut, balonul trimis de el insinuându-se în plasă pe lângă stâlpul din stânga portarului oaspeților, apoi în minutul 45 a preluat la 6 metri centrarea la prima bară a lui Boboc și l-a învins pentru a doua oară pe Păun cu un șut din întoarcere. Doar de zece minute a avut nevoie după pauză spaniolul pentru a-și completa opera, în minutul 56 împingând în plasă din apropiere o minge pasată de Artean de pe partea dreaptă. Prestația sa de atacant autentic s-a încheiat în minutul imediat următor, când Gică Hagi a decis să-și menajeze golgheterul și să-i dea șanse și lui Adrian Petre de a se remarca, iar fostul jucător al FCSB a profitat și a punctat la rândul său în minutul 81 cu o scăriță din colțul careului mic după o pasă primită de la Dussaut. Introdus în teren imediat după pauză în locul lui Pitu, Enes Sali și-a trecut și el numele pe lista marcatorilor în minutul 85 cu o adevărată bijuterie: a plecat de la jumătatea terenului, din banda stângă și a pătruns până în careu pentru a-l învinge pe Păun. Pe lângă calitatea execuției, trebuie să notăm recordul pe care îl înregistrează, fiind cel mai tânăr marcator din istoria Ligii 1 la vârsta de 15 ani, 6 luni și 21 de zile.

Succesul concludent îi urcă pe locul 4 pe constănțeni cu un total de 15 puncte, în timp ce Academica se plasează în continuare pe ultima poziție cu doar 2 puncte.

 

FC Farul Constanța - Academica Clinceni 5-0 (2-0)

Au marcat: Jefte Betancor (min. 6, 45 și 56), Ad. Petre (min. 81), Enes Sali (min. 85)

FC Farul Constanța (antrenor Gheorghe Hagi): Aioani – Dussaut, Larie, Ghiţă, De Nooijer (min. 28 R. Pires) – Purece, Artean (min. 73 Grameni), Boboc – Ganea (min. 73 Popescu), Jefte Betancor (min. 57 Ad. Petre), Pitu (min. 46 Sali)

Academica Clinceni (antrenor Ilie Poenaru): Păun – Achim, Jutric (min. 68 Patriche), Bilali, Pîrvulescu – Moulin, Ventura – Cioiu (min. 62 Ion), Omoh (min. 68 Dumitrache), William de Amorim (min. 46 Kazlauskas) – Gavra (min. 46 Goma)

Alte știri din Liga 1