Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Goluri marcate cu capulRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
11 Iun 2015

Liga 1: Goluri marcate cu capul

Un capitol aparte în analiza golurilor este cel dedicat reuşitelor cu capul, iar în 2014/2015 numărul acestora s-a oprit la 113, asta însemnând un procent de 16,1 % din totalul celor marcate.

Cele mai multe au fost înscrise de Steaua, 11 la număr, gruparea "roş-albastră" beneficiind în tur de desele urcări în ofensivă ale lui Szukala, cel care şi-a trecut de 4 ori numele pe tabelă după ce a lovit balonul cu capul. Pe lângă fundaşul plecat în iarnă din Ghencea, au mai marcat pentru campioni Claudiu Keşeru şi Cristi Tănase  - două goluri, George Ţucudean, Raul Rusescu şi Nicolae Stanciu - un gol fiecare. Interesant faptul că, atât decarul bucureştenilor, cât şi tânărul Stanciu s-au aflat la primele lor astfel de reuşite în Liga 1.

4 din cele 11 goluri înscrise de campioni s-au dovedit a fi decisive, acestea aducându-le steliştilor 8 puncte în clasament. Şi mai prolifică la acest capitol a fost vicecampioana ASA, echipă care a marcat de 7 ori cu capul, 6 din aceste goluri fiind decisive, ele contribuind cu 11 puncte la ierarhia finală.

Steaua a fost urmată în clasament de către CFR Cluj, ardelenii având doar cu o reuşită mai puţin faţă de "roş-albaştri". 3 din cele 10 goluri izbutite de clujeni au purtat semnătura golgheterului Gregory Tade. Pe treapta a 3-a a podimului s-a situat formaţia Pandurii - 9 goluri. Cele 3 au fost urmate de un grup format din 4 echipe, fiecare cu câte 8 goluri - CSMS Iaşi, Gaz Metan, FC Botoşani şi Concordia Chiajna. Ultimele s-au situat Petrolul, U Cluj - 3, Rapid şi Oţelul - 2 goluri, campioana din 2011 fiind şi cea din urmă echipă care a punctat cu capul (Alexandru Tudorie - etapele 33 şi 34).

Locul 1 în topul celor mai buni marcatori la acest capitol este împărţit de 4 jucători, doi fundaşi, un mijlocaş defensiv şi un atacant al cărui punct forte a fost mereu lovitura cu capul: Lukasz Szukala (Steaua), Andrei Cordoş (Dinamo 2 goluri, Pandurii 2 goluri), Ousmane N'Doye (ASA) şi Bojan Golubovic (CSMS) - fiecare cu câte 4 reuşite.

De remarcat că nu mai puțin de 35 de goluri a înscris Bojan Golubovic în cele 96 de partide disputate pe prima scenă pentru Ceahlăul şi CSMS Iaşi, din care 18 cu capul.

 

sursa: lpf.ro

Alte știri din Liga 1